Як повідомляє “Укрінформ”, у поточному році вартість Пасхальної корзини зросла на 27 %, у порівнянні з 2016 роком, і в середньому складе 569 гривень.
Про це повідомляє генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Фейсбуці,згідно з даними проекту OMPricecom.
“40 % вартості всієї корзини становили м’ясні вироби, а ще 22 % – вино. В цілому, Пасхальна корзина подорожчала на 27 %. У 2016 році вона коштувала 449 грн, а в 2017 – вже 569 грн”, – написав Олексій Дорошенко.
Він додав, що до списку продуктів Пасхальної корзини увійшли: 1 кг домашньої буженини та ковбаси, дві пляшки вина “Кагор” українського та молдовського виробництва, Паска вагою 0,5 кг, 200 грамів вершкового масла, російський сир – 500 грамів, хрін – 250 грамів, сіль – 1 кг, десять курячих яєць та пачка церковних свічок.
Олексій Дорошенко зазначив, що вартість було пораховано за даними однієї з великих торговельних мереж, якої саме не вказав.
Як повідомлялось раніше, в УАПТМ визначили, що в середньому на приготування домашньої Паски вагою 2,5 кг в 2017 українцям потрібно буде витратити від 92 до 114 гривень.
::) Є пропозиція – додайте кнопочки для розшарювання в гуглі, фб, твіттері. Я бачу у верхньому правому кутку позначки, але вони ведуть просто до соцмереж, а якби після кожної статті була можливість натиснути і посилання розшарити для популяризації найкращих матеріалів газети, – було б круто.