Олімпійські ігри не тільки для олімпійців

6 квітня поточного року на базі відділення виконавчої дирекції ФССНВ в Овідіопольському районі пройшли відбіркові регіональні спортивні змагання в рамках V Всеукраїнської спартакіади, за участю потерпілих на виробництві. У змаганнях взяла участь 21 команда.

Всеукраїнська спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу» – це відкритий спортивний захід, що проводиться щорічно з метою підтримки у потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань цілеспрямованості у подоланні особистих фізичних меж, реабілітації засобами фізичної культури та спорту для подальшої адаптації у суспільстві, залучення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості до проблем потерпілих на виробництві. Загалом регіональна спартакіада стала святом для всіх учасників та запрошених. Люди спілкувалися, ділилися своїми здобутками та враженнями. Для тих, які вперше брали участь у спартакіаді, ця подія стала святом мужності, дійсного підняття духу, в них з’явилася жива іскорка, що вони не самі, що їхній біль співпереживають такі ж, як і вони люди, які знайшли в собі силу та волю подолати життєві труднощі. Під враженнями, з позитивними емоціями люди ще довго будуть згадувати свої здобутки на спортивних майданчиках спартакіади.

Спортивний напрям – це ще один інструмент соціальної реабілітації потерпілих на виробництві. Сьогодні ці особливі люди доводять, що вони можуть працювати, творити й успішно займатися спортом. Армспорт, бомбаскет, гирьовий спорт, дартс, настільний теніс, шахи – така програма змагань та види спорту, з яких взяли участь представники районів. Відділення у Роздільнянському районі представили три спортсмени – В.І Іванюк, С.Ф. Дубленко, Г.В. Яременко. Команда Роздільнянського району щорічно бере участь у змаганнях. Останні вісім років спортивні змагання проводяться в Овідіополі, під егідою управління ФССНВ в Одеській області, у вигляді спартакіади інвалідів праці під девізом «Олімпійські змагання не тільки для олімпійців».

Цей широкомасштабний спортивний захід з кожним роком набуває популярності в нашій області. Якщо на старті відбірних змагань першої спартакіади вийшло близько 90 осіб, то цього року – вже майже 170, аби позмагатися у шести видах спорту: армреслінг, гирьовий спорт, дартс, шахи, бомбаскет, настільний теніс. Очолювали команди начальники відділень ФССНВ.

Управління фонду і надалі розвиватиме цей напрямок роботи, залучатиме більше учасників, збільшуватиме кількість видів спорту, оскільки  досвід переконливо доводить як дієвість такої спортивної реабілітації, так і популярність серед потерпілих на виробництві.

Володимир ДОЦЕНКО,

директор виконавчої дирекції ФССНВ у Роздільнянському районі.

Залиште свій коментар