Роздільнянське районне управління Держпродспоживслужби нагадує

Відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України № 17 від 09.05.2020р., оператори ринку які здійснюють торгівлю продовольчими та непродовольчими товарами повинні дотримуватися певних правил:

  • перед початком роботи проводити температурний скринінг працівникам, із занесенням відмітку в журналі. Не допускати до роботи працівників,  в яких   при проведенні температурного скринінгу температура тіла більше ніж 37,2 град. або мають респіраторні захворювання. При проведенні вимірювання температури тіла контактним методом обов’язково проводити дезінфекцію виробу.
  • на вході до об’єкту розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби(COVID-19).
  • на вході організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками.
  • дозволяється одночасне перебування відвідувачів у закладі не більше однієї  особи на 10 квадратних метрів площі зали обслуговування. Дистанція між працівниками та відвідувачами повинна бути 1,5 метри.
  • допускати відвідувачів та перебування у закладі лише у захисній масці або респіраторі, так щоб були були покриті ніс та рот.
  • адміністрація самостійно повинна забезпечувати та контролювати виконання з недопущення черг. Біля місць потенційного скупчення людей нанести відповідне тимчасове маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менше ніж 1,5 м.
  • працівники закладу торгівлі повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор та в одноразові рукавички. Після кожного зняття медичної маски, рукавичок та одягання чистої маски та рукавичок працівники повинні ретельно помити руки з милом або обробити антисептичним засобом.
  • постійна забезпеченість працівників рідким милом, антисептиками та одноразовими паперовими рушниками.
  • через кожні 2 години проводити вологе прибирання виробничих приміщень та поверхонь, місць контакту рук працівників і відвідувачів з використанням миючих та дезінфікуючих (в кінці робочого дня) засобів та проводити відмітку в спеціальному журналі.
  • забезпечити централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою їх утилізацією.
  • забезпеченість працівників  в достатній кількості захисними масками, перчатками, спиртовмісними антисептиками.

Шановні жителі Роздільнянщини! Дотримуйтеся  необхідних протиепідемічних вимог! Адже, ризик захворіти на COVID-19  різко знижується при використанні масок, рукавичок, антисептиків та дотримання соціальної дистанції!

 

 

 

Залиште свій коментар