Відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України № 17 від 09.05.2020р., оператори ринку які здійснюють торгівлю продовольчими та непродовольчими товарами повинні дотримуватися певних правил:
- перед початком роботи проводити температурний скринінг працівникам, із занесенням відмітку в журналі. Не допускати до роботи працівників, в яких при проведенні температурного скринінгу температура тіла більше ніж 37,2 град. або мають респіраторні захворювання. При проведенні вимірювання температури тіла контактним методом обов’язково проводити дезінфекцію виробу.
- на вході до об’єкту розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби(COVID-19).
- на вході організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками.
- дозволяється одночасне перебування відвідувачів у закладі не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі зали обслуговування. Дистанція між працівниками та відвідувачами повинна бути 1,5 метри.
- допускати відвідувачів та перебування у закладі лише у захисній масці або респіраторі, так щоб були були покриті ніс та рот.
- адміністрація самостійно повинна забезпечувати та контролювати виконання з недопущення черг. Біля місць потенційного скупчення людей нанести відповідне тимчасове маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менше ніж 1,5 м.
- працівники закладу торгівлі повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор та в одноразові рукавички. Після кожного зняття медичної маски, рукавичок та одягання чистої маски та рукавичок працівники повинні ретельно помити руки з милом або обробити антисептичним засобом.
- постійна забезпеченість працівників рідким милом, антисептиками та одноразовими паперовими рушниками.
- через кожні 2 години проводити вологе прибирання виробничих приміщень та поверхонь, місць контакту рук працівників і відвідувачів з використанням миючих та дезінфікуючих (в кінці робочого дня) засобів та проводити відмітку в спеціальному журналі.
- забезпечити централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою їх утилізацією.
- забезпеченість працівників в достатній кількості захисними масками, перчатками, спиртовмісними антисептиками.
Шановні жителі Роздільнянщини! Дотримуйтеся необхідних протиепідемічних вимог! Адже, ризик захворіти на COVID-19 різко знижується при використанні масок, рукавичок, антисептиків та дотримання соціальної дистанції!