На Одещині збільшилося виробництво м’яса та молока

Цьогоріч в Одеському регіоні фіксують позитивну динаміку у розвитку тваринництва. Так, в Одеській ОВА повідомили, що виробництво м’яса худоби та птиці збільшилося майже на 10%, а виробництво молока – більш ніж на 16 %. Про це повідомив Олег Кіпер, голова Одеської військової адміністрації.

“З початком повномасштабного вторгнення рф Україна зіткнулася зі суттєвим скороченням поголів’я свиней, і Одещина не була виключенням. Проте цього року виробники Одещини своєю наполегливою працею змогли частково компенсувати минулорічне скорочення і збільшити поголів’я”, – написав Олег Кіпер.

Втім, незважаючи на війну, на Одещині реалізуються великі інвестиційні проєкти. Один із них — будівництво сучасного вівцекомплексу на 3,5 тисяч  голів овець м’ясних порід на території Роздільнянського району.

Ще одна компанія у Болградському районі реалізує проєкт зі встановлення біогазової установки на свинокомплекс потужністю 24 тис. гол. свиней (вартість проєкту — 27 млн грн).

“Дякую підприємцям за їх роботу! Одеська ОВА максимально відкрита для співпраці та готова всіляко сприяти подальшому розвитку даного напряму”, – зазначив Голова Одеської ОВА.

Джерело: УНН

Залиште свій коментар