Сухий кашель
Щоб усунути неприємний симптом, потрібно застосовувати комплекс засобів:
- Питво. Щоб зняти подразнення в горлі та домогтися продуктивної форми кашлю, потрібно пити більше двох літрів теплої рідини на день. Рекомендується використовувати такі народні засоби: чай з малиною або медом; лужну мінеральну воду; відвари з грудних зборів; цибулю з молоком від кашлю (один овоч на склянку гарячої рідини), приймається по 125 мл разом з м’якоттю; підігріте молоко із содою або вершковим маслом.
- Інгаляції. Рекомендується проводити їх із содою або мінеральною водою.
- Зволоження повітря.
- Масаж грудної клітки (зменшує прояв симптомів у дітей).
Мокрий кашель
Від вологого кашлю допоможуть такі рецепти:
- Молоко з імбиром. На півтора літра молока потрібно 34 см натертого середнього кореня, 2 столових ложки зеленого чаю. Після кипіння напій потрібно настоювати 25 хвилин і пити потроху протягом дня. Імбир від кашлю добре допомагає у разі наявності температури, тому що має розігріваючий і антибактеріальний ефект, підвищує імунітет і допомагає усунути запалення.
- Банан. Розім’ятий банан заливають склянкою гарячого молока і ставлять на вогонь до закипання. Суміш п’ють теплою перед сном.
- Ріпа з медом від кашлю. Коренеплід подрібнюють і віджимають сік, додають стільки ж меду і очікують 23 години. Склад випивається потроху протягом дня.
Настоянки від кашлю
Найдієвіші народні засоби від кашлю можна приготувати самостійно, але складові для деяких доведеться купувати в аптеці.
- Чорна редька. Після двогодинного запікання коренеплоду з цукром потрібно перетерти його в пюре, віджати сік і пити по 2 чайних ложки перед прийомом їжі. Народні рецепти від кашлю з цим овочем передбачають використання меду, але якщо на нього алергія, то цей варіант відмінно підійде.
- Настоянка евкаліпта. Продається в аптеці, потрібно приймати по 30 крапель. Добре справляється з мікробами і підвищує імунітет.
- Цибуля. Півкіло овоча і стільки ж цукру відварюють в літрі води. Після тригодинного варіння потрібно остудити суміш, додати до неї 50 грам меду, перелити в посуд, що закривається, і залишити в холодному темному місці. Вживають таку настоянку після їжі по 4 столові ложки.
За матеріалами Інтернет-видань.