Слово про директора

…З чого починається школа?  Хтось скаже, що з першого дзвоника, хтось – з букваря і прописів.  Але нам здається, що школа починається з директора!

Сучасна школа – складний живий організм.  Учень заходить до класу і не замислюється, скільки людей працюють для нього.  Щодня творчі, фізичні, духовні енергії багатьох людей зливаються воєдино, щоб дитині  в школі було комфортно. Нота кожного є складовою загальної мелодії. Тоді вона звучить…  А диригентська паличка – в руках директора школи.

Наша Роздільнянська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3  тому і працює  творчо і злагоджено, що наш директор не просто керівник-професіонал, а ще й професіонал з музичною освітою!

Сьогодні керівник навчального закладу –  це адміністратор, економіст, юрист, маркетолог, pr – менеджер, фахівець з кадрів. І, звичайно, психолог, соціолог, педагог. Саме такий наш Віктор Іванович!  Людина мудра, порядна і надзвичайно відповідальна.  Наш директор  визначає вектор розвитку школи.  Вищу мету. Місію. Мрію. Ту захмарну далечінь, до якої заклад прагне  із року в рік … Стати найкращими, збудувати спортивний зал  і їдальню, зробити освітній простір сучасним , забезпечити стовідсотковий вступ до вузів… Досягнемо? Будемо прагнути до нових горизонтів. Позитивна соціальна рекомендація для школи – це учні, кадри, конкурентоспроможність. І у нас це є! Ми будуємо  Хорошу школу!  «Хороша школа» – це школа, якій батьки доручають своїх дітей зі спокійною душею.  Саме так позиціонується Роздільнянська третя.

Сьогодні Віктор Іванович Прищепа святкує свої ювілеї: і життєвий (60!), і вчительський (25!), і директорський (20!).

… Це багато чи мало? Напевно, для будь-якої людини це не просто період в житті, а величезний шлях, повний  радощів і прикрощів, перемог і невдач …. А  що значать для керівника школи ці роки?

Здається, шкільне життя рухається по одному і тому ж колу, але в ньому є свій сенс. Робота сучасного директора – умудрятися розмовляти і якось прийнятно домовлятися з усіма – з учителями, з дітьми, з батьками, з владою, з інспекціями. Директори – це люди, чи не найобізнаніші про реальний стан справ в освіті.  Віктор Іванович  давно привчив себе до стриманості і тихої завзятості, до вміння не говорити зайвого і терпляче добиватися наміченої мети.

Спілкування з таким директором вчить багато чому: він щедро ділиться своїми ідеями, педагогічними задумами і життєвим досвідом.

У колі директорів він оптиміст і правдолюб.  З ним залюбки спілкуються колеги, ра­дяться у вирішенні питань.

А ще Віктор Іванович – цікава, неординарна, талановита людина. Він -великий життєлюб! Читає книги і обговорює їх з колегами, прекрасно знає майже весь репертуар одеських театрів, він незмінний соліст Роздільнянських ансамблів і хорів, любить природу і захоплюється рибалкою, обожнює подорожі і цінує людське спілкування!

Якщо в керівникові – цілий світ, тоді і школа стає маленьким всесвітом для дітей і вчителів!

Творчих злетів Вам, колего! Здійснення планів і задумів, невичерпної енергії, задоволення від життя бажаємо!

Педагогічний колектив Роздільнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3

 

 

 

 

 

 

 

Залиште свій коментар