Рятувальники ліквідували пожежі у с. Степове та с. Надія

 

1 жовтня 2016 року о 10:43 на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини (ДПРЧ) №32 м. Роздільна надійшло повідомлення про те, що у с. Степове, що за 36 кілометрів районного центру горить літня кухня.

На місце виклику прибув черговий караул ДПРЧ №32 м. Роздільна у складі чотирьох чоловік особового складу та одної одиниці пожежно-рятувальної техніки. 25 хвилин знадобилося роздільнянським рятувальникам, щоб ліквідувати загорання. Вогонь пошкодив дах літньої кухні на площі 42 м². Пожежним вдалося врятувати від полум’я розташований поруч приватний будинок 55-річного господаря. Ймовірна причина пожежі – коротке замкнення електропроводки.

А 2 жовтня 2016 року о 15:48 до пожежно-рятувальної служби м. Роздільна надійшло повідомлення про те, що у с. Надія, що за 23 кілометри від районного центру горить надвірна споруда.

 Через 17 хвилин на місце виклику прибув черговий караул ДПРЧ №32 м. Роздільна у складі трьох чоловік особового складу та одної одиниці пожежно-рятувальної техніки. За годину рятувальники приборкали  загорання. Рятувальникам вдалося врятувати від полум’я розташований поруч приватний будинок 46-річного господаря. Внаслідок пожежі вогнем пожкоджено надвірна на площі 12 м² та сіно врожаю 2016 року, вагою 3 тонни. Ймовірна причина пожежі – пустощі дітей з вогнем.

На щастя, в обидвох пожежах  жертв та постраждалих – немає.

Загалом, від початку 2016 року на території Роздільнянського району сталося 160 пожеж, внаслідок яких загинуло п’ять чоловік. Співробітники Роздільнянського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України в Одеській області, укотре закликають громадян, суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті – не паліть у ліжку, не перевантажуйте електромережу, пильно слідкуйте за роботою електропобутових та газових приладів та у жодному разі, не дозволяйте дітям бавитися сірниками, розводити вогонь і залишайте дітей, без нагляду батьків та дорослих.  Бережіть своє життя та оточуючих!

 Сергій ШМОРГАЛ, Роздільнянський міськрайонний віддділ ГУ ДСНС України в Одеській області. 

 2

 

 

Залиште свій коментар