Профілактика злочинності серед неповнолітніх

Останнім часом тема злочинності серед неповнолітніх стає дедалі актуальнішою. Педагоги, батьки, громадськість, фахівці, які займаються проблемами підростаючого покоління, стурбовані поведінкою молодих людей, які з перших кроків свого життя позбавляють себе перспективи зайняти гідне місце в суспільстві.

Діти – це дуже вразлива категорія суспільства, яка найбільш піддається негативному впливу, адже у підлітків ще не до кінця сформовані поняття «що таке погано» та «що таке добре». Важливу роль у становленні особистості відіграє сім’я, школа, друзі, знайомі підлітка, а також інформація, яку розповсюджують соцмережі.

З метою виховання у неповнолітніх поваги до закону, профілактики вчинення підлітками протиправних дій, працівники Роздільнянського відділу кримінально-виконавчої інспекції систематично проводять профілактичну роботу з учнями навчальних закладів району. Під час зустрічей зі школярами працівники інспекції обговорюють багато актуальних тем, серед яких: «Життєві цінності», «Попередження залежностей», «Насильство в різних його проявах», «Відповідальна поведінка» тощо. У цій роботі працівникам кримінально-виконавчої інспекції допомагають представники Роздільнянського центру вторинної безкоштовної правової допомоги. Щомісяця, протягом першої декади, працівники центру надають консультації неповнолітнім особам та членам їх сімей, розповсюджують юридичну літературу.

Профілактика злочинності серед неповнолітніх повинна здійснюватися не тільки правоохоронними органами та органами державної влади, але й педагогічними колективами, громадськими організаціями та іншими об’єднаннями.

Русана Протасевич,

заступник начальника Роздільнянського районного відділу кримінально-виконавчої інспекції, капітан внутрішньої служби.

Залиште свій коментар