Свято весни і жіноцтва

В Яковлівці вже зовсім забули, коли свято 8 Березня пов’язувалося з ідеологією минулої історичної доби. Тут цей день був і є святом весни і жіноцтва.

Уже другий рік Будинок культури, разом зі сільською бібліотекою, влаштовують для жінок села теплий, позитивний захід із цікавим концертом, щедрим пригощанням, щирими вітаннями і веселою дискотекою. Особлива увага приділяється матерям-героїням, працівницям сільських бюджетних закладів та установ, жінкам-підприємцям, працівницям сільської ради, на чолі з головою В.С. Павличенко, яка під час вітального слова на адресу жінок села вручила очільницям закладів бюджетної сфери цінні подарунки від народного депутата О.С. Пресмана.

На сцені – самі ж винуватиці свята. Порадували танцями дівчатка-вихованці гуртків при Будинку культури. Зворушила до сліз віршем продавчиня Наталя Данич, радували душі співом вихователька Світлана Болгарина, бібліотекар Ольга Стельмашенко, жителька с. Лучинське Віолетта Суділовська, художній керівник клубу Олена Процюк, а вже завідуюча Будинком культури Т.Б. Айдарашвілі виступала у різних образах, перевтілюючись то у «милого, що вареничків хоче», то у щасливу матір, виконуючи пісню «Моя взрослая красивая дочь», яка розчулила всіх у залі. Та й як тут не розчулитись, коли щасливу пісенну композицію гармонійно доповнювала презентація зі світлин дорослих дочок сільських матерів, присутніх у залі. Неперевершеними ведучими свята, які не жалкували для жінок найтепліших слів і найщиріших вітань, стали вчителі П.В. Корольчук та С.Г. Голдаєв.

Цього року активну участь у заході взяли старшокласниці Яковлівської школи з піснями, віршами, сценками. Для молоді важливо відчути себе частиною громади, спостерігати за поведінкою, творчою активністю старших. Це сприяє кращій соціалізації особистостей, які активно формуються.

Зазвичай у березні в Будинку культури було досить холодно, та цього року після ремонту та проведення нового опалення – тепло і затишно не лише від добрих слів і побажань.

Наш кор.

Залиште свій коментар