ЕЛЕКТРОННА ПЕТИЦІЯ 

⚡️Ми, громадяни України, звертаємося до Вас із настійливим проханням заборонити підвищення цін на електроенергію в умовах війни та воєнних дій на території нашої країни.

Рівень зарплат в Україні, особливо в обласних центрах, вже не відповідає вартості електроенергії. Уряд і Ви особисто обіцяли ввести мораторій на підвищення тарифів до кінця війни, але, на жаль, ці обіцянки не були виконані. Народ України стикається з величезними фінансовими труднощами, а особливо важко доводиться людям пенсійного віку. В таких умовах підвищення тарифів на електроенергію стає непосильним тягарем для більшості громадян.

Ми розуміємо, що енергосистема країни потребує ремонту та оновлення, але закликаємо уряд знайти інші способи фінансування цих робіт, не забираючи у людей останнє. Необхідно забезпечити прозорість і звітність у використанні коштів, які виділяються нашій країні партнерами саме на ці цілі. Один з можливих шляхів вирішення цієї проблеми – скорочення зарплат депутатів і державних службовців, а також заборона на премії. Адже в поточному році витрати на утримання правління НЕК зросли, і в квітні 2024 року перевищили 8,5 млн грн. На тлі цих даних виникає питання про компетентність усього уряду.

Ми вимагаємо від уряду звітності за кожним напрямком використання коштів, виділених міжнародними партнерами на ремонт енергосистеми, і просимо Вас, пане Президенте, проконтролювати виконання цих вимог.

З повагою і надією на розуміння.

Щоб пройти голосування, треба перейти за посиланням 

Залиште свій коментар