Атестація – 2017

У Типовому положенні про атестацію педагогічних працівників стверджується, що атестація педагогічних працівників – це система заходів спрямована на всебічне комплексне оцінювання їх педагогічної діяльності, за якою визначається відповідальність педагогічного працівника посаді, яку він обіймає, рівень його кваліфікації, присвоюється кваліфікаційна категорія, педагогічне звання. Атестація є обов’язковою і проходить вона в кожному навчальному закладі з метою стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників, росту їх професійної майстерності, розвитку творчої  ініціативи, підвищення престижу й авторитету, забезпечення ефективності  навчально – виховного процесу.

Атестація педагогічних працівників  Роздільнянської  ЗОШ І-ІІІ  ступенів  №2  давно перестала бути формальною, а відбувається відповідально, професійно і творчо. Щороку такій атестації підлягають учителі, які атестуються відповідно до перспективного та річного планів. Цього року атестувалося 12 педагогів школи, які  претендували на відповідність  чи присвоєння кваліфікаційної категорії та педагогічного звання. Двоє молодих  енергійних, наполегливих педагогів Крижановська О.Ю., учитель історії, та Нейченко С.П., учитель хімії, атестувалися на присвоєння  кваліфікаційної категорії «спеціаліст І категорії». А ще десять трудолюбивих учителів  претендували на відповідність раніше присвоєній  кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії», троє із них  – на відповідність уже названій категорії: учителі початкових класів   відповідальна і наполеглива Вознова О.Ф., сумлінна і натхненна Лапацак Н.С. та творчий учитель трудового навчання Близнюк І.А., на відповідність кваліфікаційній категорії  «спеціаліст вищої категорії» та педагогічному званню  «старший учитель» – невтомний і добросовісний  учитель початкових класів Кабакова Г.Ф. креативний і меткий  учитель математики Юровська Л.І., учитель, який отримує насолоду від вправного володіння  англійською, Сюмак Л.І.,  фахівець високого рівня учитель української  мови та літератури Осоченко О.В., на відповідність кваліфікаційній  категорії «спеціаліст вищої категорії»  та педагогічному званню «учитель –методист»  досвідчений і мудрий учитель біології, достойний майстер педагогічної  справи Резніченко В.В., креативний і здібний  учитель початкових класів Хлищенко О.П. та творчий учитель української мови і літератури Букреєва Л.С.

Це була атестація сильної когорти вчителів – професіоналів. Кожен із них проходив атестацію за індивідуальним планом, заповнив методичні картки, професійні анкети, довідки про результативність роботи, дав відкриті уроки, звітував на засіданнях шкільних методичних об’єднань, педагогічних радах, на семінарах, друкувався на сторінках фахових видань, проводив різноманітні цікаві заходи протягом усього міжатестаційного періоду, звітував на семінарі класних керівників, як керівник свого класу(творчі презентації класних керівників Вознової О.Ф.,  Нейченко С.П., Осоченко О.В., Юровської Л.І., Крижановської О.Ю.)

 Сюмак Л.І. разом з Коваль О.М. давала відкритий урок (інтегрований урок англійської мови із зарубіжною літературою) за темою «Сонети В.Шекспіра – корона з пісень, що сповнена любові». Це був урок-діалог двох культур, двох мов (української і англійської), двох старших учителів, це була  творча співпраця з учнями. Члени шкільної атестаційної комісії насолоджувалися мовною майстерністю вчителів та знаннями  учнів 8-А класу.

На високому професійному рівні проходили відкриті уроки та заходи вчителів початкової школи Косяк Н.С., Вознової О.Ф. та Кабакової Г.Ф. – невтомних трудівниць, які дуже люблять дітей і свою професію, до класів яких батьки завжди прагнуть віддати своїх дітей. Справжнім майстром педагогічної праці протягом міжатестаційного періоду показала себе у повсякденній роботі невтомна бджілка, старший учитель – новатор початкових класів Кабакова Г.Ф., кожен урок і захід якої  є вершиною напруженої, пошукової і творчої праці.

Насиченою, творчою була педагогічна праця Осоченко О.В., яка завжди сумлінно проводила уроки, готувала цікаві нестандартні заходи з елементами національно-патріотичного виховання. Її самобутність відчувалася  і на цікавому відкритому уроці «У світі «кольорових мишей». Ідея зіткнення неповторності і буденності у творчості Ліни Костенко». Це був урок з інтеграцією в мистецтво, зарубіжну літературу, у творчість і пошук.

Напруженою і творчою була співпраця з учнями ініціативного вчителя початкових класів Хлищенко О.П., з якої запам’яталися творчі проекти, виставки та відкритий урок з образотворчого мистецтва у 3-В класі, під час якого і діти, і члени атестаційної комісії створювали за допомогою фарб і води справжні шедеври на папері.

Не стояла осторонь своїх колег учитель української мови та літератури Букреєва Л.С., яка також давала відкриті уроки,  посіла ІІ місце в обласному конкурсі на кращого вчителя-словесника(українська мова та література), оформила методичну розробку «Творчість як невід’ємна складова педагогічної діяльності вчителя – словесника»,  презентувала свій досвід на засіданні творчої групи вчителів української мови та літератури, провела творчий майстер – клас «З любов’ю і добром»,  який розгорнувся у  великий майстер – клас талановитих вчителів школи.

На високому професійному рівні пройшла традиційна педагогічна рада «Вершини педагогічної майстерності», під час якої продемонстрували свої портфоліо та відеопрезентації з досвіду роботи: Нейченко С.П. – «Екологічне виховання учнів»,  Близюк І.А. – «Творчий підхід до викладання уроків трудового навчання», Сюмак Л.І. –  «Розвиток навичок аудіювання на уроках англійської мови та в позакласній роботі» ( Минулого року Лариса Іванівна випустила клас, в якому було три срібних медалісти (перший учитель Бишляга О.О.),  Юровська Л.І. – «Інтерактивні технології на уроках математики». Динамічна в роботі Людмила Іванівна давала не один відкритий урок та захід, особливо запам’ятався урок в математичному 11- В класі з геометрії «Конус» та творчий захід «Талант випробовується математикою» (про видатних математиків світу). У міжатестаційний період Юровська Л.І. посіла друге місце у районному конкурсі «Учитель року -2015»

Самобутній  досвід роботи, цікаві і оригінальні вироби наших учнів, вагому результативність у творчих виставках та конкурсах презентувала  Близнюк І.А., яка має золоті руки і не раз представляла свої шедеври на районних виставках та в місцевому краєзнавчому музеї.

Керівник повинен бути прикладом для своїх  колег.  Цього року районна атестаційна комісія атестувала на відповідність займаній посаді 4-х членів шкільної адміністрації: директора школи Букреєву Л.С., заступників директора з НВР:  досвідчену,  відповідальну,  мудру і  невтомну  Дубецьку В.А. –  справжнього  професіонала,  порадницю і наставницю, а також молодого  заступника  Саввову  Л.В., яка поступово пізнає премудрості керівництва, вчиться сама і допомагає іншим, заступника директора з ВР,  Хлищенко О.П. досвідченого члена адміністративної команди, яка разом з творчою групою ініціювала створення моделі школи  «Школа Добра, Радості, Творчості, Успіху», взяла активну участь в роботі районної творчої групи «Школа сприяння здоров’ю» ( у відповідному конкурсі школа була в числі кращих). Була  ініціатором та організатором  багатьох творчих виставок,  ярмарок, загальношкільних проектів, благодійних акцій, створила методичну розробку з тематикою виховних годин «Квітка надії».

Директор школи Букреєва Л.С. з допомогою місцевих державних керівників, благодійників і добродіїв, разом з колективом і батьками зробили  чимало для того,  щоб у школі  розвивалася науково-методична і матеріально – технічна база (переоформлено і укомплектовано меблями методичний кабінет школи, частково замінено вікна і двері в основному корпусі,  відкрито музей школи, відремонтовано підлогу в декількох класах,  оформлено кабінет музичного мистецтва, відкрито кабінет правознавства, значно поновлено фонд шкільної бібліотеки, пошито костюми для художньої самодіяльності, власними зусиллями створили третій комп’ютерний клас для пізнання азів інформатики учнями молодших класі,  оновлено вікна спортивної зали, створено внутрішні вбиральні у 2-х корпусах).

Відрадно, що із 14педагогічних працівників школи,  які атестувалися в 2017 році,  вісім – випускники нашого навчального закладу.

10 педагогічних працівників – спеціалістів вищої категорії, серед яких 4 старших учителі, 3 вчителі – методисти, 1 заслужений учитель України, та 4 керівники школи успішно атестувалися і отримали достойну оцінку компетентної районної атестаційної комісії.

Атестація педагогічних працівників  Роздільнянської  ЗОШ І-ІІІ ступенів №2  в 2017 році відбулася.  Попереду – атестація 2018,  а значить школа кличе до нових напружених і відповідальних трудових надбань.

Букреєва Лідія Станіславівна,

голова атестаційної комісії  Роздільнянської  ЗОШ І-ІІІ ступенів №2

.

 

Залиште свій коментар