Щодо готовності служб Роздільнянського району до боротьби з негодою

Як показали опади 16 січня до Одеської області та зокрема Роздільнянського району, прийшла справжня зима. За прогнозами синоптиків, на Одещину насувається Атлантичний циклон 3 категорії. З пізнього вечора 17 січня область накриє дощова, з мокрим снігом, погода, а швидкість вітру, можливо, досягне 17 метрів в секунду. Ядро циклону з четверга 18 січня принесе на одеський регіон опади у вигляді холодного дощу зі снігом і температурою близько +5. До вечора 18-го похолоднішає до мінус трьох, що призведе до обмерзання. Щоб з’ясувати готовність служб Роздільнянського району редакція звернулась до голови райдержадміністрації Н.В. Бараненко за коментарем:
– Райдержадміністрація тримає постійний зв’язок із облдержадміністрацією, проводяться оперативні селекторні наради щодо ситуації на місцях. Як показали опади за вівторок, 16 січня, яких за даними метеослужби випало 4 см, всі служби спрацювали оперативно та злагоджено, як по району, так і по місту.
Зазначу, що на сьогодні експлуатаційне утримання доріг загального користування державного значення здійснює ТОВ «Меркурій», директором якого є Олег Амхітарян . Для подолання наслідків, у разі негоди, в Роздільнянському районі знаходяться 5 одиниць техніки ТОВ «Меркурій»: КДМ на базі КамАЗ – 1 од., МТЗ 982 з відвалом – 1 од., навантажувачі – 2 од., автогрейдер – 1 од. Крім того, укладені договори із місцевими підприємцями, які у разі стихії допомагатимуть у розчистки доріг (понесені витрати відшкодовуватимуться за рахунок коштів державного бюджету). Ситуацію на контролі тримає районна служба МНС. Закуплене пальне – 1 тонна бензину та 1 тонна 800 дизпалива. Вже розвезена по підйомах соляно-пісчана суміш для підсипання доріг, у разі необхідності є й резерв. В районі організовані пункти обігріву та визначений черговий, який проводить цілодобовий моніторинг щодо ситуації на дорогах та передає інформацію до обласного штабу, створеного при ОДА. Крім того, було попереджено керівництво ТОВ «Роздільнатрансервіс» щодо можливого погіршення погодних умов, щоб вони, у разі необхідності, могли переглянути свої маршрути.

Залиште свій коментар