До уваги отримувачів житлових субсидій Роздільнянського району!

Згідно з ч. 2 ст. 21 ЗУ «Про Єдиний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України.

В Україні створено Єдиний державний реєстр отримувачів житлових субсидій на базі державного підприємства «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики».

Фахівці цього центру перевіряють персональні дані усіх отримувачів житлових субсидій. Домогосподарствам, у складі сім’ї яких є зареєстровані особи, чиї персональні дані не відповідають вимогам законодавства, розрахунок субсидії на наступний розрахунковий період буде заблоковано. Зокрема, тим домогосподарствам, де є діти віком від 14 років.

Враховуючи вимоги чинного законодавства, усі отримувачі житлової субсидії, у складі сім’ї яких є діти, які досягли 14 років, повинні отримати на дитину паспорт громадянина України та ідентифікаційний номер та найближчим часом надати дані до відділу субсидій управління соціального захисту населення.

Мешканцям сільської місцевості необхідно звертатися до уповноважених представників селищної та сільських рад.

Нагадуємо! Заява та декларація для призначення субсидії на тверде паливо та скраплений газ подається щороку. Виплата субсидії на придбання твердого палива і скраплений газ здійснюється раз на рік, по мірі надходження коштів з Державного бюджету, при цьому субсидія на житлово-комунальні послуги (електроенергія, холодне водопостачання та ін.) з місяця звернення.

Хочемо звернути увагу на те, що виплата субсидії на придбання твердого палива та скрапленого газу в 2018 році буде здійснюватися через банківські установи. Всі, хто отримують пенсії або будь-які соціальні виплати через банківську установу, повинні до заяви додати реквізити особового банківського рахунку. Винятком є найвіддаленіші від районного центру села та люди похилого віку, які отримують пенсію через поштове відділення.

Наголошуємо, що у разі призначення субсидії пільги з оплати житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу, не нараховуються.

По всіх  питаннях стосовно житлових субсидій звертатися до управління соціального захисту населення РДА за адресою: м. Роздільна, вул. Європейська, 37-А, ІІ поверх, кабінет № 20, тел. (04853) 5-04-03. Прийомні дні: понеділок, вівторок – з 09.00 до 17.30, п’ятниця – з 9.00 до 16.15, обідня перерва – з 13.00 до 14.00.

Мешканці сільської місцевості можуть звертатися до уповноважених представників селищної та сільських рад.

Лариса Знахарук,

начальник управління соціального захисту населення РДА.

Залиште свій коментар