Команда від Роздільнянського району посіла ІІІ місце на ІІ міжрайонному чемпіонаті з приготування борщу в селищі Велика – Михайлівка
5 жовтня у селищі Велико – Михайлівка на ІІ міжрайонному чемпіонаті з приготування борщу зібралися місцеві мешканці та гості з сусідніх районів, міст і сіл. Всього участь прийняло біля 30 команд, в тому числі з Красносілької ОТГ Лиманського району, Розквітівської ОТГ Березівського району, Ширяївської селищної ради.
Почесними гостями чемпіонату були заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Віталій Свічинський, директор Одеського центру розвитку місцевого самоврядування Юлія Молодожен, депутат Одеської обласної ради Микола Дерев’янко та інші.
Учасників чемпіонату та гостей привітала голова Великомихайлівської районної ради Катерина Лаптієнко, зокрема вона сказала «Для кожної громади важливо знайти свою туристичну «родзинку». Віднайти ту унікальність, яка зробить територію популярною, відомою серед місцевих і гостей громади. Ярмарки, фестивалі – це яскраві події, які об’єднують громаду, створюють атмосферу свята.»
Як у минулому році свято розпочалось з реєстрації національного рекорду. В цей раз організатори чемпіонату зібрали найбільше капустяне дерево біля 4-х метрів за вишки, для чого було використано шість видів капусти загальною вагою близько однієї тони.
Від Роздільнянського району у чемпіонаті з борщу прийняла участь збірна команда «Роздільнянський смак» на чолі з головою Роздільнянської районної державної адміністрації Наталією Бараненко, головним шеф – кухарем Віорікою Крічківською та її помічниками Тетяною Долгієр (інженер з охорони праці КУ ««Роздільнянський районний центр по забезпеченню та обслуговуванню закладів та установ освіти»), Іриною Шевчук (провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Роздільнянської філії Одеської обласного центру зайнятості), Тетяною Ніколаєвою (провідний методист Роздільнянського районного Палацу культури), Мариною Павлюченко (в.о. начальника відділу культури і туризму районної державної адміністрації), Юрієм Ніколаєвим (директор Роздільнянського районного Палацу культури).
На приготування борщу було відведено дві с половиною години, членами журі, до складу якого входили професіональні кулінари, оцінювалось оригінальність рецепту, поєднання інгредієнтів та смаку та презентація страви.
Родзинкою борщу від Роздільнянської команди стало додавання до страви приправи «від бабусі Марії» з червоного болгарського перця, любистка та чебреця, а також калганової настоянки.
За результатами змагань команда Роздільнянського району посіла почесне третє місце серед 30 команд – учасників.
Роздільнянська районна державна адміністрація висловлює щиру подяку у надані допомоги в організації участі у чемпіонаті ФОП Крічківська, начальнику управління Держпродспожив служби в Роздільнянському районі Олегу Гнисюку, директору територіального центру надання соціальних послуг Михайлу Колопенюку, ФОП Сиротюк, директору Роздільнянського районного Палацу культури Юрію Ніколаєву.
Сектор комунікацій та зв’язків з громадськістю РДА.