Вітаємо перших учасників редакційного конкурсу на кращий сезонний рецепт, перевірений на власному досвіді!
Жанна ОБОЗНИХ-БАГРІН із с. Лучинське поділилася досить простим рецептом, за яким вона готує полуничне варення.
Інгредієнти: полуниця та цукор у пропорції 1:1.
Приготування: у чисті банки накласти пошарово полуницю-цукор, залишити на годин 6-7 (я звичайно залишаю на ніч).
Коли воно трохи всядеться та пустить сік, докласти до повної банки та стерилізувати 5 хвилин після закипання.
Закатати і поставити в тепле місце догори дном. Смачного!
Валентина ГЛАДАРЕНКО з донечкою Анною з м. Роздільна надіслала рецепт смачних кабачків по-корейськи.
Кабачки по-корейськи
2,5 кг. кабачків
700 гр. моркви
500 гр. солодкого перцю
250 мл. олії
150 мл. 9% оцет
200 гр. часнока
2 ст.ложки солі
210 гр. цукру
20 гр. приправи по-корейськи
Приготування:
Нарізаємо кабачки кільцями, перець, цибулю, моркву – соломкою. Додаємо подрібнений часник, оцет, олію, сіль, цукор та приправу та все перемішуємо. Залишаємо на 3 години маринуватися (час від часу помішуваємо).
Потім розкладаємо у банки та стерилізуємо 20-30 хвилин.
Смачна закуска на зиму готова!