На базі Кулінарного хабу Одеського центру професійної освіти стартували демонстраційні курси з підвищення кваліфікації шкільних кухарів. Протягом трьох днів 120 працівників харчоблоків з різних громад навчатимуть працювати з сучасним обладнанням та готувати страви з оновленого меню. Навчання міститиме теоретичні основи поєднані з практичною частиною. Залучені відповідні експерти Держпродспоживслужби в Одеській області.
До 2027 року всі кухарі закладів освіти пройдуть відповідне навчання в рамках реформування системи шкільного харчування під егідою Першої леді Олени Зеленської.
Такі тренінги дозволять покращити умови організації збалансованого харчування у школах, а також змінити сам підхід до сервірування столів, культури харчування в цілому.
Проєкт реалізується за підтримки Міністерства освіти і науки України, спільно з ГО “Культ Фуд” та ГО “Національна асоціація громадського харчування”.
Джерело: Одеська обласна військова адміністрація