Як повідомляється в Одеській ОВА, на Одещині засіяли перші експериментальні поля бавовнику. Паростки можна буде побачити вже за два тижні.
Наші селекціонери впевнені, що поряд із вирощуванням традиційних культур на Одещині складаються максимально сприятливі ґрунтово-кліматичні умови для вирощування бавовнику.
Бавовник — це однорічна культура з практично безвідходним виробництвом: з неї отримують волокно (до 40%) і насіння (60%), із якого виготовляють технічну олію, макуху для тваринництва, а стулки коробочок використовують як біопаливо. Крім того, відходи бавовнику є стратегічною сировиною для виробництва оборонних засобів💣
Загалом, по області близько 10 підприємств виявили бажання засіяти невеликі експериментальні поля, аби визначити наскільки цю культуру вигідно вирощувати у степовій зоні та який економічний потенціал вона матиме.