Не наражайте себе на небезпеку.
За останні дні Єдина оперативна диспетчерська служба Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області фіксує збільшення викликів на випадки отруєння рибою та морепродуктами. Про це повідомили представники Центру у Facebook.
Так, зокрема, 86-річна жінка з Татарбунар була доправлена до місцевої лікарні із діагнозом гострий гастроентероколіт. Перед появою симптомів вживала солоний оселедець, куплений на базарі.
21-річна вагітна з Нерубайського з аналогічним діагнозом була госпіталізована в Одеську міську інфекційну лікарню. Вона повідомила медикам, що вживала рибні консерви та крабові палички.
В Овідіополі з гастроентероколітом у результаті отруєння рибою до лікарні була доправлена
9-річна дівчинка.В Одесі з харчовою токсикоінфекцією після вживання свіжої риби були госпіталізовані двоє –
52-річний чоловік і 30-річна жінка.
«Шановні мешканці Одещини! Будьте дуже обережні із вживанням у їжу риби та морепродуктів. Не тільки у зв’язку із підривом Каховської ГЕС та забрудненням водойм, але й через літню спеку, яка призводить до швидкого псування продуктів харчування. Пам’ятайте також про небезпеку ботулізму. Не наражайте себе на небезпеку та у разі виникнення симптомів гострого отруєння після вживання риби, одразу телефонуйте 103», – наголосили представники Центру.
Джерело: odessa.online