Меню на Новий рік 2020

Символ Нового 2020 року – Щур – тварина невибаглива. Відповідно, скласти новорічне меню не складе великих труднощів. Тут на перший план виходять ваші смакові вподобання.

Тим не менше, у меню на Новий рік варто включити кілька видів закусок та салатів, невід’ємними інгредієнтами яких є сир та горіхи. Полюбляє гризун і солодке, тому у новорічну ніч варто забути про дієти і порадувати себе смачним десертом чи вишуканим тортом.

Сирні мафіни

Ці порційні закуски­мафіни є дуже смачними та не складними у приготуванні. Вам не доведеться витрачати багато дорогоцінного передноворічного часу, аби здивувати рідних та гостей смачною новорічною закускою.

Інгредієнти: масло вершкове – 100 г, свіжі помідори – 2 шт., зелена цибуля – 1 пучок, цукор – 0,5 ст. л., сіль – за смаком, борошно – півтори склянки, розпушувач тіста – 10 г, плавлений сирок – 1 шт.

Приготування

Плавлений сирок викладіть в об’ємну посудину. Додайте масло та цукор, посоліть та посипте розпушувачем. Збийте це все до однорідної консистенції. Свіжі помідори розріжте на половинки та вийміть м’якоть. Порожні половинки (тобто тверду основу) наріжте дрібними кубиками. Наріжте зелену цибулю і додайте до борошна. Туди ж висипте дрібно нарізані помідори. Додайте у борошно сирний крем. Все це гарно перемішайте. Перед випіканням змастіть форму. Сформуйте мафіни та вкладіть їх у паперові мішечки. Ці паперові мішечки поставте в основну форму для випікання. Порада – тістом наповнюйте формочки не більше, ніж на дві третини. Випікайте у духовці при температурі 180 °C близько 20­30 хв.

Салат з горіхами та куркою

Даний салат з волоськими горіхами та курячим філе ідеально впишеться у ваше новорічне меню. Страва є не лише ситною, але й смачною. До того ж, вона готується дуже просто.

Інгредієнти: горіхи волоські – 70 г, філе куряче – 400 г, яблука – 2 шт., твердий сир – 150 г, яйця – 3 шт., цибуля ріпчаста – 1/2 шт., сметана – 100 г, майонез – 100 г, зелень – за смаком.

Приготування

Для початку відваріть куряче філе в підсоленій воді. Потім остудіть його трохи і наріжте середніми кубиками. Також заздалегідь подрібніть волоські горіхи. Нашинкуйте цибулю та залийте її на 5 хвилин окропом. Це необхідно, щоб прибрати гіркоту. Опісля натріть сир і яблука на крупній тертці. Відваріть яйця, очистіть від шкаралупи та натріть на дрібній тертці. Змішайте в окремому посуді майонез і сметану. Почніть збирати салат. Рівномірним шаром викладіть куряче філе, змастіть його соусом. Далі присипте цей шар цибулею і сиром. Знову змастіть соусом. Наприкінці посипте тертими яйцями. Зовсім трохи змастіть майонезно­сметанковим соусом і посипте зверху горіхами.

Салат з ананасами

Даний салат сподобається тим, хто полюбляє екзотичні фрукти. Він має незвичний солодкуватий смак.

Інгредієнти: куряче філе – 2 невеликі шматки, печериці – 400 г, консервована кукурудза – 1 банка, консервовані ананаси – 200 г, яйця – 4 шт., цибуля – 1 шт., сіль – за смаком, рослинна олія, майонез.

Приготування

Відваріть у підсоленій воді куряче філе. Зваріть вкруту яйця. Печериці наріжте середніми скибочками і обсмажте на олії з цибулею. Посоліть і поперчіть при цьому. Філе і яйця наріжте невеликими кубиками. Ананас наріжте шматочками або кубиками. Додайте кукурудзу і все гарно перемішайте. Заправте майонезом.

 

Залиште свій коментар