Космічні крашанки: фарбуємо яйця в каркаде
Вам знадобляться білі яйця, чай каркаде і вода. Засипте в каструлю каркаде і залийте його водою. Відразу ж відправте туди білі яйця. Поставте все на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть ще 10 хв. Далі ви можете вийняти крашанки та залишити їх на паперовому рушнику.
Спочатку вони будуть світло-фіолетовими, але в міру висихання потемніють. Також ви можете не виймати, а залишити яйця в розчині надовго, тоді вони набудуть більш насиченого відтінку, але вже не фіолетового, а синього кольору.
Крашанки у каркаде – як один із еко-способів фарбування
Сонячні крашанки: фарбуємо яйця куркумою

Досвід борщу: як пофарбувати яйця буряком
Вам знадобляться: білі яйця, буряк та вода. Натираємо буряк на крупній тертці (можна подрібнити блендером й заливаємо його водою. Відправляємо туди ж яйця і ставимо на вогонь. Дайте суміші покипіти близько 10 хв. Акуратно вийміть яйця за допомогою ложки. Далі, щоб не було розводів, процідіть суміш і знову відправте туди яйця для набуття більш насиченого бордового відтінку. Потім дістаньте їх і дочекайтеся повного висихання. Від буряку крашанки забарвлюються у ніжно-рожевий колір
Блискучі крашанки: як пофарбувати яйця у вині
Вам знадобляться: курячі або перепелині яйця, солодке червоне вино.
Це не найпопулярніший, але дуже цікавий, простий і оригінальний спосіб пофарбувати яйця на Великдень. Вони набувають глибокого синього кольору з космічним мерехтінням. Покладіть у каструлю яйця і залийте їх вином так, щоб вони були повністю покриті. Поставте ємність на вогонь і варіть яйця у вині до їхньої повної готовності. Далі потрібно зняти каструлю з плити та залишити яйця у вині ще на ніч. За цей тривалий час вони набудуть глибшого кольору, а ще покриються дрібними мерехтливими кристалами. Яйця, пофарбовані червоним вином, мають вигляд справжніх витворів мистецтва
Небесна блакить: фарбуємо яйця синьою капустою
Вам знадобляться: білі яйця, синя капуста і вода.
Подрібніть синю капусту за допомогою шатківниці, щоб вона якомога більше пустила соку. Помістіть її в каструлю разом із яйцями та залийте водою. Проваріть в окропі близько 10 хв до їхньої готовності.
Далі вийміть яйця за допомогою ложки та процідіть вміст каструлі. Капусту можна викинути, а ось яйця потрібно помістити в рідину повторно, щоб їхній синій відтінок став ще більш насиченим.