На Одещині судитимуть чотирьох жителів Роздільнянського району за систематичне домашнє насильство

Чоловіки кривдили дружин, співмешканок, колишніх. Обвинувальні акти відносно правопорушників скеровані до суду. За скоєне їм загрожує до двох років позбавлення волі.

51-річний житель Новоборисівської ОТГ через побутові негаразди робив нестерпним життя дружини, висловлювався на її адресу нецензурною лайкою та погрожував фізичною розправою. А 31-річний житель тієї ж громади ображав колишню дружину, коли мова заходила за виховання спільної доньки. Ще двоє чоловіків 55-ти та 49-ти років з Великомихайлівської та Затишанської громад зловживали спиртними напоями і кривдили дружину та співмешканку. Один безпідставно чіплявся до жінки, другому не подобалися зауваження щодо пияцтва.

Потерпілі неодноразово зверталися в поліцію з проханням вплинути на агресорів. Поліцейські поставили чоловіків на профілактичний облік, складали відносно них протоколи за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та виносили їм термінові заборонні приписи. Відносно одного правопорушника згодом розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України і висунули фігуранту обвинувачення у систематичному домашньому насильстві. Суд, розглянувши адміністративні та кримінальні матеріали, призначив правопорушникам покарання у вигляді штрафів та громадських робіт.

«Втім, поведінка чоловіків не змінилася, протиправні дії усіх набули систематичного характеру. Відтак, після чергових звернень жінок та збору доказів, ми висунули правопорушникам обвинувачення в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо осіб, з якими винні перебувають у сімейних відносинах, а також колишнього подружжя, що призводить до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілих. Досудові розслідування, які тривали під процесуальним керівництвом Роздільнянської окружної прокуратури, ми завершили і обвинувальні акти за ст. 126-1 Кримінального кодексу України скерували до суду. Тепер за скоєне чоловікам загрожує до двох років позбавлення волі», – повідомив слідчий територіального відділу поліції Володимир Атанасов.

Поліцейські закликають громадян не терпіти домашніх кривдників.

Якщо ви потерпаєте від фізичного, психологічного, сексуального чи економічного насильства в сім’ї, не замовчуйте, а відразу звертайтеся по допомогу до територіального підрозділу поліції або телефонуйте на спецлінію «102». Також цілодобову консультацію та підтримку постраждалим надають на урядовій гарячій лінії з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номерами 1547 та 116-123.

Максимально вичерпну інформацію щодо домашнього насильства, підтримку та допомогу в цьому питанні надасть чат-бот МВС police_helpbot.

Роздільнянський районний відділ поліції Одещини

Залиште свій коментар