Зареєструвати громадське об’єднання

можна буде не лише в управлінні юстиції, а й у місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Дотепер, згідно із законодавством, зареєструвати громадське об’єднання можна було лише в обласному управлінні юстиції, що ускладнювало процедуру, оскільки громадянам із сіл, селищ та міст області дуже незручно їхати до м. Одеса, щоб подати документи.

Для створення доступних умов для легалізації громадських формувань Міністерство юстиції України вирішило збільшити точки доступу до реєстрації громадських об’єднань та наділити місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги функціями з прийняття та видачі документів для державної реєстрації громадських організацій.

Отже, на підставі наказу Міністерства юстиції від 17.06.2016 р. № 1717/5, починаючи із середини липня 2016 року, Роздільнянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечуватиме прийняття та видачу документів під час державної реєстрації громадських формувань.

Роздільнянський місцевий центр приймає та видає документи для державної реєстрації, створення та внесення змін у відомості громадських формувань, які не мають статусу юридичної особи. Зокрема, це стосується громадських об’єднань, третейських судів, творчих спілок, професійних спілок, структурних підрозділів політичних партій, а також місцевих організацій роботодавців та їх об’єднань.

Центр працює з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00 без перерви на обід. Для подачі документів звертайтеся за адресою: м. Роздільна, вул. Привокзальна, 10-А. Тел.: для довідок: (04853) 5-04-43, (04853) 5-03-66.

Роздільнянський місцевий центр надання безоплатної вторинної правової допомоги

Залиште свій коментар