Тонка крига не прощає легковажності

24 лютого 2017 року в с. Надлиманське Овідіопольського району в Дністровському лимані під час риболовлі провалилися під кригу та потонули п’ятеро рибалок.

З метою попередження загибелі людей на водних об’єктах району співробітники Роздільнянського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України в Одеській області провели на водних об’єктах району профілактичні рейди. Особливу увагу співробітники ДСНС України приділили відпрацюванню Кучурганського водосховища, що у смт Лиманське та с. Кучурган, а також ставків, що у с. Чобручі та у м. Роздільна.

Мета цих заходів – нагадати та роз’яснити любителям зимової підлідної риболовлі елементарні правила безпечної поведінки на льоду. І хоча субота видалася вихідним днем, однак на тонкій кризі вищезгаданих водойм, на щастя, відчайдух та екстремалів порибалити на тонкій кризі цього дня не знайшлося.

Однак учасникам рейду все ж таки вдалося поспілкуватися з деякими пересічними громадянами і вияснити їх сталення до зимової рибалки, на що вони відповіли, що у таку весняну погоду рибалять на водоймах лише  самогубці, або та категорія рибалок, яким «море по коліно».

На завершення рейду співробітники ДСНС України провели інструктаж та нагадали мешканцям правила безпечної поведінки на льоду, а також роздали їм листівки з їх нагадуванням.

Керівництво Роздільнянського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України в Одеській області вкотре закликає любителів зимової риболовлі та прогулянок по водоймам – категорично не виходити на тонку кригу!

Шановні любителі зимової рибалки пам’ятайте, що виходити на тонкий лід, вкрай небезпечно для вашого життя,- закликав начальник Роздільнянського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України в Одеській області Сергій Кузьменко.

Сергій ШМОРГАЛ,

Провідний спеціаліст Роздільнянського міськрайонного відділу

ГУ ДСНС України в Одеській області.

Залиште свій коментар