Нові перемоги кучурганських дзюдоїстів

Підходить до завершення спортивний рік у Кучурганському філіалі з дзюдо Роздільнянської ДЮСШ.

Якщо поглянути в минуле, тобто, початку спортивного року, який розпочався з першого вересня 2016 року, то є про що розповісти, кожному юному дзюдоїсту. Але продовжимо про закінчення. Ось останні три змагання показали високу майстерність. На них були постійно призові місця. Зокрема, першого квітня відбувся відкритий турнір у місті Чорноморськ.  Туди були запрошені і кучурганці. Змагання з дзюдо на Кубок мера були присвячені Дню міста серед юнаків і дівчат 2003 року народження і молодших. Цілі і завдання популяризацію дзюдо у місті, залучення дітей до регулярних занять, підвищення майстерності та патріотичне виховання молоді.

Команду Роздільнянщини представляли одинадцять хлопчиків і дівчаток. Наймолодший кучурганець Захар Чекерський унаслідував багатовід свого старшого брата Єгора умінь та навичок в боротьбі з дзюдо. Тому і не дивно, що п’ятирічний спортсмен посів перше місце у своїй ваговій і віковій категорії.

Вже досвідчений, переможець багатьох турнірів, у тому числі міжнародних, і республіканських, Іван Констандогло також зайняв першу сходинку на п’єдесталі призерів. Другимв був Роман Кобзєв, бронзові медалі отримали Євген Вєдєнін, Ксенія Кучіяш, Іван Кобзєв, Алі Бенейч і Данило Губенко.

Через тиждень відбувся відкритий турнір з дзюдо, присвячений Всесвітньому Дню здоров’я. Цей захід традиційно проходив на стадіоні «Динамо». В ньому також брали участь юні дзюдоїсти з села Кучурган.

У запеклій боротьбі вищої планки досяг Олександр Кравченко. Саша був наймолодшим у команді, але висока техніка, стремління до перемоги вирішили все. Він став золотим призером. Перше місце у своїй категорії посів Іван Констандогло. Срібло вибороли Захар Корнієнко, Данило Губенко. Третіми стали Іван Падалко, ДанилоТузов, Максим Каретник, Михайло Пустовий, Кирило Андріянов, Владислав Славінський.

Крім того, кучурганські спортсмени брали активну участь у турнірі шостого травня. Він був присвячений Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Проведення змагань здійснювалося Одеською міською Федерацією з дзюдо і самбо. Наші земляки відзначилися у кращий бік і у цьому заході. З одинадцяти членів команди сім стали призерами. Перше місце посіла наймолодша учасниця, семирічна Ксенія Кучіяш. Срібну медаль виборов Олександр Кравченко. Треті місця дісталися Аліні Яковлєвій, Арсену Танасьєву, Денису  Котьолкіну, Сергію Белянчикову та Івану Констандогло.

Підбиваючи підсумки, зазначимо, що юні кучурганські  дзюдоїсти у трьох останніх турнірах отримали двадцять сім медалей. Це добрі результати, які приносять радість, задоволення дітям, їх батькам і, звичайно ,тренеру Л.В. Чигринській. Лариса В’ячеславівна прикладає якомога багато зусиль, енергії у своїй роботі і це дає плідні результати.

-Я щиро вдячна за допомогу, як моральну, так і матеріальну підприємцю з Роздільної

Андрію Водоп᾽янову, батькам моїх вихованців Андрію Констандогло, Сергію Кононовичу, Сергію Кравченку і, звичайно, своєму чоловікові, який вболіває за мене, за мою роботу Євгену Чигринському, – поділилася Лариса В’ячеславівна.

Володимир ТРИБУ НСЬКИЙ.

Залиште свій коментар