Гідним вихованням завдячуємо батькам

Тема взаємовідносин батьків і дітей, конфлікту поколінь – актуальна впродовж століть. Письменники зверталися до неї у своїй творчості, залишаючи прекрасні літературні надбання. Адже всі ми – родом з дитинства, і від того, які цінності плекають у нас змалечку, багато чого залежить у дорослому житті.

Не перший рік в Україні йде війна, і питання захисту держави, її кордонів та цілісності – першочергове. Від цього залежить благополуччя, мир та спокій всіх громадян.

На жаль, частина територій України наразі є окупованими. Але щойно розпочалася війна на Донбасі, до лав Збройних сил України приєдналися і роздільнянці, які вболівають за рідну країну, а поняття мужності, патріотизму та гідності є ознаками їх характеру, виховання, всієї особистості.

Приємно відзначити, що в ці складні часи молоді хлопці свідомо обирають шлях військовослужбовця і батьки не проти цього, а навпаки всіляко підтримують. Так, наш земляк, роздільнянець С.С. Главчев – учасник АТО, разом з дружиною О.В. Главчевою восени відправили на строкову службу старшого сина Олексія. У Яковлівці секретарем сільської ради працює О.Й. Очереднова. Двох синів вона виховувала сама. Сьогодні обоє обрали для себе шлях військовослужбовців. Старший Дмитро наразі служить за контрактом в Нацгвардії, а молодший Роман проходить строкову службу.

Загалом, сімей, в яких сини вирішили проходити строкову службу на Роздільнянщині, достатня кількість. В їх числі і родини Жакотів з Петроєвдокіївки, Петренків з Лучинського, Шевчуків з Вакулівки, де син Михайло Кифорук працював на залізниці, як і батьки, але змінив звичні умови життя заради військової служби, незважаючи на складнощі, пов’язані з нею і ризиком для життя.

Військовий комісар Роздільнянського району О.І. Номеровський, коментуючи ситуацію з призовами по району, відзначив: «Приємно, коли до райвійськкомату приходять впевнені, рішучі, патріотично налаштовані, підготовлені до дорослого життя юнаки, які розуміють, наскільки важливо в наш час пройти строкову службу, аби в майбутньому не мати проблем. Вони не ухиляються і не панікують. В цьому велика заслуга батьків, які прищепили правильні цінності, і самі, хоч як їм не тяжко відпускати дітей, підтримують їх у цьому рішенні. На жаль, трапляються випадки, коли батьки проти проходження навіть за умови задовільного здоров’я призовника. Вони переконують дітей у недоцільності військової справи, самі не розуміючи, що в майбутньому це лише зашкодить. Адже без проходження строкової служби не влаштуєшся на престижну роботу, виникатимуть й інші складнощі, бо відповідальність за ухилення в країні значно посилилася».

Під час святкування Дня Збройних сил України у Роздільній батьків, які гідно виховали своїх дітей, нагороджували грамотами райдержадміністрації та райради, а також подяками міськради «За зразкове виконання батьківських обов’язків, патріотичне виховання сина та з нагоди 25-ої річниці Збройних Сил України», бо виховати гідних громадян – велика справа. І хочеться вірити, що усі батьки, чиї діти проходять строкову службу, воюють за Україну на Донбасі чи мають інші військові зобов’язання, дочекаються їх додому живими і здоровими.

Наш кор.

Фото з Інтернету.

Залиште свій коментар