30 років у колі дітей

Інколи трудова книжка будь-якої людини може сказати набагато більше, ніж навіть автобіографія. Так, якщо вона переповнена записами з різних місць роботи, різних посад (які не завжди навіть співпадають по професії), це означає, що людина не є професіоналом в одній справі, непостійна. Якщо ж навпаки, записів мало і всі вони показують лише про підвищення по професійній ланці, – це є свідченням відповідальності, професіоналізму, наполегливості.

У героїні нашої оповіді – лише один запис, зроблений 30 років тому тодішнім завідуючим райвно А.Д. Близнюком. У далекому 1986 році Анатолій Давидович прийняв на роботу в дитячий садок молоду, але цілеспрямовану та наполегливу випускницю Одеського педагогічного університету Світлану Кірчевську.

Сьогодні Світлана Михайлівна – відома особа на теренах нашого району. Тридцять років поспіль вона очолює один із найкращих садочків Роздільнянщини – ДНЗ № 1 «Веселка». За цей період було багато зроблено, дошкільний заклад з кожним роком стає гарнішим, ошатнішим, комфортнішим. Всі ці перевтілення – свідчення професіоналізму та наполегливості керівника. Та найбільшим своїм досягненням Світлана Михайлівна вважає те, що сьогодні її колишні випускники повертаються до неї – приводять саме до цього садка своїх донечок та синочків.

Працювати завідуючою у дошкільному закладі нелегко. Робота з дітьми сама по собі дуже важка – кожен з вихованців має власний, інколи непередбачуваний, характер. Крім того, як показує практика, у такому закладі працюють переважно представниці прекрасної статі, а керувати жіночим колективом – справа не з легких! Але у Світлани Михайлівни це вийшло: вона подолала всі труднощі на початку кар’єри і прекрасно керує садочком нині. І жодної секунди вона не жалкувала, що пішла саме цією стежкою.

Свій колектив поважає та шанує, залюбки ділиться власним досвідом. Про те, як цінує колег, свого часу засвідчив один випадок. Будівлю колишнього 12-го дитячого садочка (який в ті роки очолювала наша героїня) планували передати на баланс міськради. Світлані Михайлівні запропонували перейти керівником у ДНЗ № 1. Але вона не покинула своїх колег, поставивши свої умови: якщо перейду – то тільки зі своїм колективом. Як згадує Світлана Михайлівна, у п’ятницю о третій годині дня тодішній голова райради дав час до понеділка, щоб повністю переїхати з одного приміщення, що на вулиці Димитрова, сюди, у нинішню «Веселку». Два дні над переселенням напружено працював увесь колектив, підключаючи до роботи своїх рідних. Задачу виконали на «відмінно»: вже зранку понеділка садочок, під керівництвом С.М. Кірчевської, був повністю готовий приймати своїх вихованців. Така оперативність та злагоджена робота вразили тодішнього міського голову М.М. Лужного.

І нині у будь-якій справі колеги підтримують свого керівника, розуміють з-півслова. Теперішній колектив складається з 41 працівника. З кожним Світлана Михайлівна знаходить спільну мову, кожного поважає. Ось так, спільними зусиллями колектив «Веселки» виховує 135 маленьких роздільнянців.

Світлані Михайлівні притаманна дещо чоловічі сміливість, спритність та завзятість. Але все це не заважає їй бути справжньою українською жінкою: коханою дружиною, люблячою матір’ю, турботливою бабусею, завжди, за будь-яких умов прекрасно виглядати та випромінювати море позитиву.

Наш кор.

 

Залиште свій коментар