Щодо підготовки до навігації

У Білгород-Дністровському прикордонному загоні відбулась міжвідомча нарада, за участю прикордонників загону, начальника відділу транспорту виконкому Білгород-Дністровської міськради, представників Управління Державної служби України з безпеки на транспорті в Одеській області, Біляївського відділу Нацполіції, Білгород-Дністровського міськрайонного сектору Держслужби надзвичайних ситуацій.

На нараді розглядались питання забезпечення надійної охорони державного кордону, недопущення порушень режиму державного кордону та прикордонного режиму, протидії браконьєрській діяльності, незаконному промислу оселедця, іншій протиправній діяльності на ділянці відповідальності Білгород-Дністровського прикордонного загону, у зв’язку з початком навігаційного сезону та нерестового періоду цінних порід риби, в тому числі чорноморського оселедця, враховуючи наявні природоохоронні обмеження щодо його вилову.

Нагадаємо, що відповідно до положень Правил користування маломірними суднами на водних об’єктах в Одеській області, навігація маломірних плавзасобів на водних об’єктах Одеської області розпочинається 15 березня 2017 року.

З досвіду минулих років – прикордонники дуже часто зустрічались  з випадками порушень правил прикордонного режиму у вигляді:

  • випуску плавзасобів з об’єктів базування без повідомлення підрозділів Державної прикордонної служби України;
  • виходу плавзасобів на воду, що приписані до причалу, без відповідних записів в службовій документації адміністрації об’єкту базування або поза встановленими об’єктами базування.

Багато порушень прикордонного законодавства допущені власниками приватних плавзасобів (на правах особистої власності), що зберігаються поза встановленими об’єктами базування.

Державна прикордонна служба України наголошує на необхідності дотримання вимог законодавства України з прикордонних питань, зокрема в період навігації та нересту.

Іван Іванчук, помічник начальника Білгород – Дністровського прикордонного загону – начальник прес-служби.

 

 

Залиште свій коментар