Прикордонники п’ять разів відмовилися від хабарів 

П’ять випадків відмов від хабарів тільки за вихідні дні зафіксували прикордонники Білгород-Дністровського загону у пунктах пропуску через державний кордон. У всіх випадках неправомірну вигоду намагалися надати іноземні громадяни за безперешкодний перетин державного кордону.

Так у пункті пропуску «Старокозаче», 35-річний громадянин Республіки Молдова та 21-річний громадянин Азербайджану намагалися за «грошову винагороду» у 50 грн. та 100 грн. відповідно прискорити процедуру прикордонного контролю.

Пізніше, у цьому ж пункті пропуску ще один громадянин Республіки Молдова намагався «підкупити» прикордонників та запропонував 200 молдовських лей за безперешкодний в’їзд до України.

Інші випадки спроб надання хабарів прикордонникам були зафіксовані в пунктах пропуску «Удобне», «Кучурган-авто» та «Кучурган-залізничний».

По всім випадкам спроб надання неправомірної вигоди прикордонникам, направлені повідомлення до Національної поліції України про можливі скоєння злочинів за ознаками ст. 369 ККУ.

Іноземцям що пропонували неправомірну вигоду прикордонникам було заборонено в’їзд на територію України строком на 3 роки.

Прикордонники вкотре звертаються до громадян, які перетинають державний кордон,  не вкладати сторонні речі у паспортні документи та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення прикордонниками.

У разі вимагання неправомірної вигоди від Вас, звертайтеся на гарячу лінію телефону служби «Довіра» за наступними номерами:

(048) 779-53-44(45)  та  (04849) 6-01-98 .

Прес-служба Білгород-Дністровського прикордонного загону.

Залиште свій коментар