З інспекцією –  по школах міста

Був проведений об’їзд по школах міста, за участю в.о. директора КУСВТГРР “Роздільнянський районний центр забезпечення та обслуговування закладів і установ освіти” М.Д. Сухого та депутата районної ради С.В. Маслова. Метою об’їзду було інспектування стану справ у навчальних закладах.

Першочергово делегація завітала до ЗОШ № 4, де на сьогоднішній день проводиться ремонт підлоги у спортивній залі, про аварійність якого ми неодноразово писали. На ремонтні роботи були виділені кошти із районного бюджету, також виділені кошти й на оновлення комп’ютерного класу. Поспілкувавшись із директором школи С.В. Пантась, виявили, що найнеобхіднішим після ремонту підлоги для закладу є заміна вікон у спортзалі, що дасть можливість зберегти тепло та попередити сирість у приміщенні.

Під час зустрічі з директором школи-гімназії № 1 В.С. Плохотнюком виявлено теж низку проблем, якими переймається заклад: ремонт підлоги спортзалу, даху, стояків. Василь Степанович наголосив, що в першу чергу для забезпечення безперебійного функціонування закладу необхідно замінити підземний кабель,  який на даний час пошкоджений.

Чимало проблем нараховує і ЗОШ № 3, які озвучив очільник закладу В.І. Прищепа. Це і необхідність добудови приміщення спортивної зали, адже заняття фізичною культурою проходять у приміщенні класної кімнати, добудова їдальні, оновлення фасаду, комп’ютеризація. Зупинились, в першу чергу, на порушенні питання перед органами влади щодо оновлення комп’ютерного класу для покращення умов навчально-виховного процесу.

У ЗОШ № 2 директору школи Л.С. Букрєєвій повідомили, що на останньому засіданні сесії районної ради були виділені кошти на заміну вікон у спортивній залі, які загрожували безпеці дітей. З метою забезпечення енергоефективності Лідія Станіславівна звернулась до присутніх із проханням віднайти можливість та передбачити кошти у районному бюджеті на заміну вікон у класах на другому поверсі.

Варто відзначити, що чимало зусиль докладають директори шкіл та спільно із батьками вирішують низку поточних питань. Але є такі проблеми, які неможливо розв’язати без капіталовкладень та фінансової допомоги місцевих бюджетів. Так, виявивши найпріоритетніші проблеми по навчальних закладах міста, депутат райради С.В. Маслов, спільно із в.о. директора КУСВТГРР “Роздільнянський районний центр забезпечення та обслуговування закладів і установ освіти” М.Д. Сухим клопотатимуть перед профільними комісіями районної ради та депутатським корпусом, задля задоволення потреб шкіл.

Наш кор.

 

Залиште свій коментар