Щодо госпітального округу та весняного призову

Нараду з головами органів місцевого самоврядування нещодавно провела голова райдержадміністрації Н.В. Бараненко. Порушувались різні питання, що потребують першочергової уваги.

Першим до сільських голів звернувся військовий комісар Роздільнянського району О.І. Номеровський. Олег Іванович повідомив присутнім, що з 1 квітня до 31 травня триває призов на строкову військову службу, наголосив на основних проблемах, з якими стикається райвійськкомат під час призовної кампанії та відповів на чисельні запитання очільників сільрад.

Після роз’яснень стосовно нововведень у фінансовому законодавстві та інших фінансових питань, які до присутніх донесла начальник фінуправління РДА О.О. Колодєєва, перейшли до одного з найважливіших – обговорення процесу формування госпітальних округів. Голова райдержадміністрації зазначила, що на нараді в обласному центрі, що проходила 5 квітня, її учасники погодились, щоб центр госпітального округу був у Роздільній. Рішення ще не остаточне, але дає нам високі шанси. Зараз головна задача – покращення кадрового складу та матеріально-технічного оснащення нашої лікарні. Районна влада разом із медиками активно працює над якнайшвидшим вирішенням даних поточних проблем, адже госпітальний округ має розпочати свою роботу вже 1 липня цього року.

Зараз необхідно визначитися з кандидатами, які увійдуть до складу так званої госпітальної ради від нашого району. Це дорадчий орган, до складу якого можуть увійти медичні працівники, депутати, громадські активісти тощо. Госпітальні ради виступатимуть у якості майданчиків для переговорів з метою визначення проблем закладів охорони здоров’я, які надають спеціалізовану медичну допомогу. Як пояснив в.о. головного лікаря Роздільнянської ЦРЛ Д.С. Кущенко, склад госпітальної ради має бути затверджений на сесії районної ради.

У ході наради голова райдержадміністрації повідомила про проведення протягом квітня-травня акції «За чисте довкілля» та закликала всіх взяти активну участь у заходах з благоустрою та озеленення населених пунктів району. Також Н.В. Бараненко було оголошено про закінчення опалювального сезону 2017-2018 років у Роздільнянському районі 6 квітня 2018 року для населення та бюджетних установ, крім дитячих дошкільних закладів, дошкільних навчально-виробничих комплексів, стаціонарного відділу Територіального центру соціального обслуговування та КЗ «Роздільнянська центральна районна лікарня».

У процесі наради порушувалася низка інших актуальних питань, які знаходили своє вирішення у роз’ясненнях відповідних спеціалістів.

Наш кор.

Залиште свій коментар