На сесії районної ради

12 травня відбулось засідання дев’ятнадцятої позачергової сесії Роздільнянської районної ради сьомого скликання під керівництвом голови районної ради Ф.В. Сігала, за участю заступника голови С.М. Крилова.

На початку засідання до присутніх звернувся обласний військовий комісар Одеської області, полковник Ю.В. Бєляков, який зазначив, що в червні, відповідно до державної програми, плануються збори військовозобов’язаних із загоном територіальної оборони Роздільнянського району. Так, було запропоновано внести зміни до районної програми мобілізаційної підготовки (в частині збільшення фінансування), задля забезпечення речовим майном особового складу підрозділів територіальної оборони (на закупівлю обмундирування, транспортні витрати тощо). Депутатами одноголосно була підтримана дана пропозиція.

Як і кожної наради, під час пленарного засідання порушувалось питання щодо стану доріг та можливого їх ремонту. Як зазначив голова районної ради Ф.В. Сігал, до цього районною радою вже було прийнято низку рішень задля вирішення питання щодо ремонту доріг, зокрема,  Роздільна-Милолюбівка. З метою їх реалізації зараз з’ясовуються всі можливі способи (в юридичній площині). Крім того, Фелікс Володимирович подякував депутатам О.І. Колесник та В.І. Погорєлому, які ініціювали звернення до Кабінету Міністрів України щодо визнання доріг району непроїзними, завдяки чому КМУ включив дороги Роздільнянського району в перелік фінансування для проведення ремонту. Крім того, керівництво Укравтодору зобов’язало Службу автомобільних доріг проводити ремонт доріг нашого району, на що виділяються кошти даної організації.

В обговоренні  цього питання взяв участь і депутат Одеської обласної ради В.В. Бакланов, який зазначив, що на минулій сесії облради було прийнято рішення про виділення коштів (близько 1 млрд грн) на проведення ремонту низки доріг області, зокрема, автодороги Т16-25 КПП «Кучурган-Біляївка-Маякі-Овідіополь» (через смт Лиманське). Крім того, Віктор Васильович подякував депутатів облради, що підтримали прийняття даного рішення, адже проголосували за нього лише 43 народні обранці.

Крім того, депутатами було підтримано рішення про визнання стану автомобільних доріг загального користування державного значення на території Роздільнянського району Р-33 «Вінниця-Турбів-Гайсин-Балта-В.-Михайлівка-/М-16/» у межах ділянки 378+505 км – 386-431 км; Т-16-18/Р-33/ – Роздільна-Єреміївка /М-05/ у межах 0+000 км – 7+796 км, Т- 16-25, Т-16-19  Біляївка-Вигода-Роздільна в межах 25+500 км 54+850 км аварійними. Дане рішення теж буде направлене до Кабінету Міністрів України.

Потім, депутати заслухали виступ начальника фінансового управління райдержадміністрації О.О. Колодєєвої, яка довела до відома присутніх зміни до районного бюджету на 2017 рік (детальна інформація на офіційному сайті районної ради).

Депутат О.І. Колесник зачитала звернення депутатів Роздільнянської районної ради до Верховної Ради України щодо неприпустимості скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, яке було підтримано більшістю депутатів (звернення читайте на 1-й стор.), а також депутати підтримали Звернення Народного Депутата України Віктора Балоги щодо переведення газових мереж у власність територіальних громад.

Заступник голови районної ради С.М. Крилов запропонував на розгляд депутатам низку проектів рішень, які стосуються перепрофілювання та надання дозволу КПСВТГРР «Лиманське» на використання об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища, міста Роздільнянського району в сонячній електроенергетиці, а також укладання угоди про спільну діяльність із ТОВ «Бесарабія НРЖ», яка займається виробленням альтернативної енергії. Як наголосив Сергій Миколайович, зазначеній організації районною радою було запропоновано інвестиційний проект для використання бетонної полоси в якості платформи для розміщення електростанцій альтернативної енергії. Це дасть можливість, економити кошти районного бюджету, адже зазначене підприємство сплачуватиме за охорону та утримання КПСВТГРР «Лиманське», створення додаткових робочих місць тощо. Враховуючи доведені роз’яснення та аргументи, депутатами одноголосно схвалили надані пропозиції.

Крім того, народні обранці погодили внесення змін та доповнень до Програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2017-2020 рр., Програми  «Культура Роздільнянщини на 2016-2020 роки».

У питаннях порядку денного була низка проектів рішень, які стосувалися передачі в оренду приміщень, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селища, міста Роздільнянського району, управління яким здійснює Роздільнянська районна рада.

Наприкінці засідання до присутніх звернувся депутат А.М. Осадець, який подякував за активну позицію керівництву та депутатському корпусу Роздільнянської районної ради в питаннях підтримки та розвитку юнацького спорту.

Наталія БУКОВСЬКА.

Залиште свій коментар