Актуальні проблеми Роздільнянського району обговорили на нараді з головами ОМС

Низка нагальних питань розглядалась під час наради із головами органів місцевого самоврядування, яку вів голова районної ради Ф.В. Сігал. На початку засідання було порушено питання щодо забезпечення сумками-укладками для лікарів та медсестер медичних закладів району. Присутнім, для подальшого визначення, було роздано орієнтовний перелік необхідної кількості медикаментів для задоволення потреб населення та фінансові затрати на них у розрізі місцевих рад. Також було озвучено, що кошти на придбання виділятимуться як з місцевих, так із районного бюджетів у рівному еквіваленті.

Під час розгляду даного питання представники своїх громад озвучили низку проблем, які склалися в медичній сфері, найважливішою з яких є нестача кадрів, зокрема, лікарів. Фелікс Володимирович рекомендував головному лікарю Центру первинної медико-санітарної допомоги К.П. Кирпиченку із відповідальністю поставитись до озвучених зауважень задля зміни ситуації в позитивному напрямку.

Про встановлення системи відеоспостереження по населених пунктах Роздільнянського району доповідав керівник районного відділу поліції О.Є. Кашперук. На нараду також було запрошено директора компанії «Limanet» П.М. Луб, який довів до відома присутніх про різновиди камер спостереження, їх технічні характеристики, від чого і залежить їх вартість. Силами поліції вже були складені орієнтовні місця їх розташування та передані на розгляд до місцевих рад для остаточного визначення. Крім того, головам місцевих рад необхідно визначитись, які саме відеокамери (за технічними характеристика та, відповідно, вартістю) будуть встановлені. Голова райради наголосив, що при формуванні кошторисів були передбачені кошти й на таблички «Ведеться відеоспостереження».

Проблема щодо маршрутних автоперевезень неодноразово порушувалась на сторінках нашого часопису. Так, на нараду було запрошено виконавчого директора ТОВ «Роздільнатранссервіс» (підприємство, яке згідно з договором забезпечує автоперевезення) М.М. Шивцова. В першу чергу, до представника «Роздільнатранссервісу» звернулась Єгорівський сільський голова Г.П. Караман. Ганна Петрівна порушила питання щодо проблеми жителів сільради, які не мають змоги добиратися до районного центру (автобус ходить лише по вівторках і не завжди регулярно). Ще гірша ситуація із сполученням Роздільної з Бецилівською громадою – тут маршрутка не ходить взагалі. З цього приводу Михайло Михайлович зазначив, що на підприємстві через плинність кадрів є проблема із забезпеченням водіями. Крім того, незадовільний стан доріг по району призводить до чисельних поламок транспорту, що є теж фінансово затратним. Водночас, автоперевізник запевнив, що вони намагатимуться вплинути на ситуацію, а отримані зауваження врахують у роботі. Лиманський селищний голова О.С. Євтодій, зі свого боку, зазначила, що задоволена послугами, що надає підприємство, та подякувала за роботу.

Також під час наради голова райради Ф.В. Сігал розповів про ситуацію із ремонтами доріг по району.

– Тривалий період з боку районної ради направлялися чисельні листи щодо патової ситуації з дорогами на території Роздільнянщини. Нарешті ми отримали лист від Служби автомобільних доріг в Одеській області, в якому йде мова про розробку робочого проекту капітального ремонту автомобільної дороги державного значення Р-33 Вінниця-Турбів-Гайсин-Балта-Великомихайлівка-/М16/ на ділянці км.378+505 – км.386+431 (відрізок від Милолюбівського підйому до тунелю в с. Павлівка). САД звернулася з проханням погодити заяву про наміри будівництва зазначеної ділянки. Заява була погоджена та направлена адресату. Як зазначили представники САД, ремонтні роботи розпочнуться у квітні-травні.

Сільські голови Виноградарської та Кіровської сільрад Д.С. Бурлаченко та В.І. Косовська ще раз нагадали про вкрай незадовільний стан дороги Виноградар-Буцинівка, наголосивши, що сировина для підсипання є, необхідна відповідна техніка для проведення робіт. Голова райради пообіцяв посприяти в даному питанні.

Наприкінці засідання присутні обговорили низку актуальних питань, одним з найважливіших з них залишається забезпечення Центральної районної лікарні необхідним обладнанням для можливості стати центром госпітального округу.

Залиште свій коментар