Фонду соціального захисту працюючих громадян – 15 років

У першу неділю листопада в Україні, згідно з Указом Президента України від 13.04.1999 року, відзначається День працівника соціальної сфери. Цього року свято працівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудових відносин, припадає на 6 листопада.

Велика роль у соціальному захисті працюючих громадян відведена Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Фонд розпочав роботу у 2001 році і саме в цьому році святкує 15-річчя від дня створення.

Фонд соціального страхування України, працюючи в екстремальних умовах, викликаних економічною кризою, стабільно забезпечує всі виплати допомог по соціальному страхуванню, передбачені діючим законодавством. Йдеться, насамперед, про виплати допомог у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, вагітністю і пологами, на поховання, а також на відновлювальне лікування в умовах санаторно-курортних закладів.

Роздільнянською міжрайонною виконавчою дирекцією за 15 років з бюджету фонду було профінансовано страхувальників для виплати застрахованим особам: допомоги по тимчасовій непрацездатності – 30 млн грн, по догляду за хворою дитиною або хворим членом сім’ї – 1,8 млн грн, допомоги по вагітності та пологах – 18 млн грн, на поховання – 1,5 млн грн.

28 грудня 2014 року було прийнято Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці”, яким у новій редакції викладено Закон України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, яким не передбачено фінансування санаторно-курортного лікування застрахованих осіб та членів їх сімей. Але за період з 2001 по 2014 роки Роздільнянською міжрайонною виконавчою дирекцією було видано 4250 путівок для оздоровлення застрахованих осіб та 650 путівок для дітей застрахованих осіб до дитячих закладів оздоровлення. За-страховані особи сплачували 10-30 % від повної вартості путівки, а оплата за путівки до дитячих закладів оздоровлення складала 10 %. Також за рахунок коштів фонду щороку надавались дитячі новорічні подарунки. За роки існування фонду видано 94 тисячі подарунків для дітей застрахованих осіб. За рахунок коштів фонду соціального страхування 300 застрахованих осіб отримали путівки на відновлення здоров’я в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.

Злагоджена робота Роздільнянської міжрайонної виконавчої дирекції пов-ністю залежить від чуйних, кваліфікованих, відповідальних працівників. Майже всі вони працюють з перших днів існування дирекції. Це головний бухгалтер Тетяна Миколаївна Єлізарова, спеціалісти: Тетяна Володимирівна Гараніна, Людмила Несторівна Толстік, Олена Анатоліївна Новаковська.
У підлеглих районах трудяться Іван Якович Сєбєлєв (Іванівський район), Надія Миколаївна Обрежа (Великомихайлівський район).

Напередодні професійного свята хочеться подякувати всім працівникам Роздільнянської міжрайонної виконавчої дирекції за сумлінну, віддану працю та побажати невичерпної енергії, професійних успіхів, миру і злагоди, міцного здоров’я.

Тетяна Сюмак,

директор Роздільнянської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Залиште свій коментар