Бурдівка вперше святкувала День села

Подвір’я Бурдівської школи зібрало місцевих жителів та гостей з урочистої нагоди – відзначення Дня села. Село Бурдівка було засноване ще в далекому 1824 році, але таке святкування дня народження відбулося цього року вперше. І стало це можливим завдяки ініціативним місцевим мешканцям, на чолі з Єреміївським сільським головою  Є.В. Ільящук, небайдужим депутатам, підприємцям та фермерам.

Нехай цвітуть про тебе співи,

Тебе люблю безкраю я.

Мій край, веселий і щасливий,

Бурдівко рідна ти моя.  

Бурдівка, День села, Роздільнянський район

З таких гарних та теплих слів розпочався святковий концерт для бурдівців, яких до гостинного подвір’я школи прийшло чимало. Організували концертну програму місцеві колективи творчої самодіяльності, які кожен номер наповнювали мальовничими символами нашої держави. Гарно вдягнені в українські вишиванки, хлопчики та дівчатка декламували вірші, співали патріотичні пісні та виконували хореографічні постановки, демонструючи неабиякі навички.

Із побажаннями усього найкращого, процвітання та злагоди до присутніх звернулась Єреміївський сільський голова Є.В. Ільящук. Протягом усього концерту Євгенія Володимирівна нагороджувала бурдівців, які щоденно вкладають серце і душу в розквіт та добробут рідного села, цінними подарунками та призами. Хлібом-сіллю зустріли голову базового господарства ТОВ “Зоря-2011” О.Й. Турчука. Для місцевих мешканців була організована й безпрограшна лотерея, де головними призами були ягнята, поросята та все, що стане у нагоді в сільському побуті.

Від імені народного депутата України О.С. Пресмана та від себе особисто привітав бурдівців депутат Одеської обласної ради І.Ю. Іоганов.

– У вас чудова громада, прекрасні дітки. Знаючи проблеми села, розумію, що тут потрібна нова школа, про що неодноразово вже йшла мова. Але на сьогодні з упевненістю можу сказати про інше: на майбутній сесії обласної ради заплановано виділення коштів на новий дах для Бурдівської ЗОШ, – зазначив у своєму привітанні Ігор Юрійович.

Депутат також вручив дуже необхідний подарунок – документи на музичний центр для села Бурдівка, про необхідність якого бурдівці говорили напередодні, під час зустрічі з народним депутатом О.С. Пресманом. Відтепер у Бурдівці зможуть проводити дискотеки для відпочинку молоді. Також І.Ю. Іоганов привіз на свято безкоштовні батути для місцевої малечі.

Бурдівка, День села, Роздільнянський район

Серед поважних гостей також був депутат Одеської обласної ради В.В. Фінік, який побажав бурдівцям віри в себе, в людей, Божої благодаті, миру в душі, в родинах, у рідному селі та в державі.

– Відрадно, що у такий нелегкий час ви започаткували гарну традицію, і відтепер маєте змогу збиратися та відпочивати разом, показувати таланти, яких у вас багато, – наголосив Владислав Васильович.

На підтвердження того, що село багате на талановиту молодь, народний обранець також згадав конкурс “Дебютна весна”, де місцеві школярі вийшли у фінал та показали високий гідний рівень. Працівники Одеської кіностудії запросили майже всіх фіналістів взяти участь у міжнародному фестивалі в Одесі. Красуня із Бурдівки Анастасія Дудка вразила журі, до складу якого входили представники з різних країн. За активну участь в урочистих заходах другого міжнародного фестивалю “Next-2016” Владислав Васильович вручив Анастасії диплом від голови Одеської кіностудії, президента “Next-2016”.

Депутати обласної ради В.В. Фінік та його колега В.М. Саутьонков підготували для присутніх сюрприз – запросили на святкування колектив “Black Stars”, який своїм гарним незвичним співом піднімав настрій та налаштовував на позитив. Вразило те, що іноземні гості були вбрані в український національний одяг, прекрасно співали українські пісні. Це виглядало досить незвично, особливо для села, але дуже запалювало публіку, адже танцювали та підспівували всі – від мала до велика.

По завершенні свята бурдівці та гості мали змогу скуштувати запашну юшку, ароматний плов та інші смаколики. Місцеві футболісти провели товариський матч із командою сусіднього Іванівського району, після чого відбувся святковий феєрверк та дискотека.

Сподіваємось, що започаткована цього року традиція згуртує жителів Бурдівки та приживеться у селі, адже подібні заходи дозволяють відволіктися від щоденних турбот та відпочити душею.

Бурдівка, День села, Роздільнянський район

Бурдівка, День села, Роздільнянський район

Бурдівка, День села, Роздільнянський район

Бурдівка, День села, Роздільнянський район

Бурдівка, День села, Роздільнянський район

Бурдівка, День села, Роздільнянський район

Бурдівка, День села, Роздільнянський район

Наш кор.

 

Залиште свій коментар