Бережімо наші традиції!

У кожного народу є свої традиції. Їх історія сягає в глибину віків, поєднує в собі уявлення про світ, ставлення до релігії. В останні роки ми часто звертаємось до традицій, бо усвідомлюємо себе частиною великого народу з багатющими надбаннями культури.

Учні Бурдівської ЗОШ вирішили відродити традиції і донести їх до наших односельців. Найближчим святом став Старий Новий рік. І ось закипіла робота. Учням допомагали шити костюми і виготовляти атрибути цього свята вчителі: С.В. Федорова, Ю.М. Шмельова, О.Д. Апухніна, яка виготовила гарну зіроньку, що була окрасою нашої ходи, та завідуюча Будинком культури Ю.Ю. Бойко, яка разом з вчителем української мови та літератури Н.О. Покотіловою написали сценарій, а пісенним репертуаром займалася керівник вокального гуртка О.О. Турчук.

Наші діти А. Степаненко, Д. Пашкова, А. Борецький, І. Грабець, Р. Любченко, К. Пашкова, В. Філіпенко, Я. Перепелиця, А. Бойко та В. Покотілова з великим задоволенням і з гарним настроєм вирушили в дорогу. Навіть погода їм допомагала в цій справі. Цей зимовий день був ясним і сонячним. Сонечко своїми ніжними промінчиками зігрівало дитячі усміхнені обличчя, а його грайливе світло підбадьорювало дітей. Усе навколо грало чарівним сяйвом дорогоцінних каменів – то сяяв на сонці сніг.

Односельці зустрічали дітей з посмішкою. Лунали слова вдячності. А це ж диво – коли скрізь лунає сміх,співають пісні. Люди стають добрішими і згадують: щоб бути щасливими, потрібно лише посміхатися, ставитися гарно один до одного і жити в мирі та злагоді.

Отже, не біймося звертатися до наших традицій. Давайте разом берегти і відновлювати наші звичаї, бо саме вони дозволяють пишатися своїм корінням, цінувати і любити свою Батьківщину. Мені здається, поки вони живі, поки нові покоління пам’ятають про них і застосовують їх у своєму житті, живий сам народ.

Н. Покотілова, учитель української мови та літератури Бурдівської ЗОШ.

 

Залиште свій коментар