«Аграрні розписки в Україні»

Маючи одну з найкращих сільськогосподарських земель у світі, Україна є провідним виробником соняшнику, пшениці, сої, кукурудзи та іншої сільгосппродукції.

Аграрний сектор також є одним з ключових секторів економіки. За даними Світового банку, внесок аграрного сектора у ВВП становить 14 %, на його рахунок припадає 38 % загального експорту. Попри це все, потенціал сектора не використовується повною мірою. За умови підвищення ефективності та додаткових інвестицій, виробництво сільськогосподарської продукції в Україні може зростати вдвічі або втричі. Реформи наразі проводять, але щоб досягти успіху, сільгосптоваровиробники також потребують фінансових ресурсів. Саме над цими питаннями й працює проект “Аграрні розписки в Україні”.

Так, з метою доведення переваг проекту до місцевих сільгосптоваровиробників, у залі засідань райдержадміністрації відбувся тренінг “Впровадження аграрних розписок (фінансування під заставу майбутнього врожаю), як інструмент залучення товарних та фінансових ресурсів”. Проект “Аграрні розписки в Україні” презентував регіональний координатор Є.Б. Мельник.

Присутні мали змогу ознайомитись із основними аспектами та перевагами проекту, який впроваджується IFC, членом Групи Світового банку, в партнерстві зі Швейцарською Конфедерацією. Аграрні розписки – це зручний та простий інструмент залучення фінансування, який допоможе сільгосптоваровиробникам отримати доступ до фінансових та матеріально-технічних ресурсів під заставу майбутньої сільськогосподарської продукції. Мета проекту полягає в покращенні доступу до фінансових ресурсів для малих та середніх сільгосптоваровиробників шляхом впровадження аграрних розписок в Україні.

Також були присутні представники підприємств ДП “Сантрейд” (пропонує вирощувати високоолійний соняшник під гарантований збут урожаю у 2018 році) та “АРУС ТРЕЙД” (внесення мінеральних добрив АРВІ та КОМПО).

Ще одним із способів покращення виробничих показників, зростання рівня рентабельності виробництва та оновлення матеріально-технічної бази є банківське кредитування. Про агрокредити для клієнтів розповіла начальник відділу продаж малого та середнього бізнесу “Укрексімбанку” Ж.І. Бєлан.

Присутні отримали чимало корисної інформації та подякували організаторам тренінгу за роз’яснення та поради.

Наш кор.

Залиште свій коментар