Питання організації харчування учнів є не менш важливим серед освітянських питань, які щоденно доводиться тримати на контролі представникам влади та керівникам у загальноосвітніх навчальних закладах району.
З метою налагодження у новому році системи харчування в закладах освіти, врахування зауважень та виправлення виявлених у попередньому році недоліків, за ініціативи районної ради було скликано робочу нараду, під головуванням заступника голови райради С.М. Крилова.
Участь у нараді взяли представники КУ «Роздільнянський районний центр забезпечення та обслуговування закладів освіти» (дана установа несе безпосередню відповідальність за організацію харчування учнів у школах району), на чолі із М.Д. Сухим, голова бюджетної комісії райради А.В. Коваленко, начальнику відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в Роздільнянському районі Г.І. Головко та підприємці, які забезпечують школи району харчуванням, згідно з укладеними договорами.
На початку засідання до присутніх звернувся М.Д. Сухий, який зупинився на основних вимогах та стандартах щодо організації харчування дітей, згідно з чинним законодавством. Наголосив на відповідальності за здоров’я дітей усіх учасників цього процесу та необхідності дотримання визначених норм. Крім того, Микола Дмитрович зауважив, що однією із умов уникнення порушень є й забезпечення харчоблоків відповідною матеріально-технічною базою, згідно із встановленими стандартами. По деяких школах не вистачає того чи іншого обладнання, деяке потребує заміни тощо. У минулому році за рахунок коштів районного бюджету та місцевих рад вдалося покращити матеріально-технічну базу низки шкіл, але лишаються й проблемні місця.
Сергій Миколайович, зі свого боку, наголосив, що районна рада всебічно сприятиме покращенню обладнання у закладах освіти і в 2018 році, адже організація харчування – це не лише один із важливих чинників здоров’я наших дітей, а й безпека, дотримання санітарно-гігієнічних норм, створення відповідних умов.
Ганна Іванівна зупинилась на дотриманні санітарного законодавства – вимог поставок харчових продуктів та сировини, їх зберігання, маркування, виготовлення страв, санітарно-гігієнічного стану харчоблоків тощо.
Учасники наради також обговорили низку хвилюючих організаційних питань, зокрема, щодо графіків доставки, складання меню, оформлення документації та бухгалтерського обліку. Крім того, підприємцям, що забезпечують харчування, було рекомендовано налагодити тісну співпрацю із адміністраціями шкіл району.
Наш кор.