День військ зв’язку Збройних Сил України

8 серпня відзначають своє професійне свято бійці невидимого фронту – військові-зв’язківці.

Без сучасних засобів зв’язку неможливо здійснювати ні розвідку, ні самі бойові дії. Зв’язківці – це і «очі», і «вуха» підрозділів, а їхня робота – це запорука нинішніх і майбутніх перемог.

Дата обрана не випадково. Цей день у 1920 році став стартом підготовки майбутніх спеціалістів зв’язку. На основі колишнього Юнкерського училища Костянтинівки у Києві відкрились військово-інженерні курси (другий рік навчання). Зараз зв’язківці вважаються спеціальними військами Збройних Сил країни та їх технічною базою. Їхнє призначення – забезпечувати зв’язок та управління. Військові зв’язківці є частиною всіх видів військ. В умовах російської агресії військовий зв’язківець – дуже затребувана спеціальність.

Це професійне свято об’єднало минулу історію та сучасність військ, стало свідоцтвом заслуг та оцінкою важкої праці десятків поколінь спеціалістів, їхньої важливої ролі в забезпеченні обороноздатності нашої Батьківщині.

У війні України проти росії ще однією важливою ланкою військ зв’язку стали кібервоїни. У них свій фронт, де вони захищають українську мережу, розвінчують рашистські фейки і бомбардують пропагандистські російські ресурси правдою про реальний стан речей.

Щиро вітаємо усіх підкорювачів ефіру з Днем військ зв’язку та кібербезпеки ЗСУ. Віримо у ваш професіоналізм і бажаємо надійно тримати контакт між нашими бойовими частинами і майстерно громити ворога у кіберпросторі.
День військ зв’язку Збройниx Сил України

Залиште свій коментар