Мистецька реабілітація

Зараз, як ніколи, актуальні пошук та відновлення шляхів гармонійного духовного стану дітей, позбавлення їх від психологічних проблем, спричинених війною. З цією метою у Роздільнянському Палаці культури відбувся захід «Мистецька реабілітація» для дітей та підлітків внутрішньо переміщених осіб, які через російсько-українську війну змушені були залишити рідні оселі, аби врятувати життя та наразі обрали своїм місцем проживання Роздільнянську громаду.

На початку ведуча Олена Лисиця познайомилася з дітками та розпитала про їхні побажання, серед яких одне з найзаповітніших – повернутися додому.

З особливою цікавістю дівчатка та хлопчики брали участь у створенні власноруч ляльки-мотанки, виготовлення якої має давню історію в українській культурі. Цікаві факти про мотанки розповіли діткам під час їх виготовлення. По завершенні справи хтось вирішив залишити зроблену ляльку для себе, а хтось сказав, що подарує близьким.

Також під час заходу юні учасники мали нагоду створити малюнок «Моя хата» та взяти участь в інтерактивних руханках.

Начальник відділу культури Роздільнянської міської ради Наталія Кучеренко відзначила, що даний захід влаштований за ініціативи колективу Роздільнянського Палацу культури. У подальшому планується продовжувати роботу з дітками та підлітками ВПО, адже на території громади їх достатня кількість.

Ще під час цього заходу вручили дипломи юним мешканцям Роздільнянської МТГ, які брали участь у конкурсі малюнків на спортивну тематику «О, спорт – ти мир». Зокрема, Івану Мірошниченку, Олександрі Полтавець та Інні Карпеліній. Цей конкурс проводився з нагоди Міжнародного дня захисту дітей Одеською територіальною організацією «Колос» в режимі онлайн. Загалом 263 дитини віком від 5 до 14 років з 36 громад Одеської області цього року створювали малюнки на задану спортивну тематику та чимало хто з учасників вже отримали свої нагороди.

Наталя МОСКАЛЕНКО

Залиште свій коментар