Яблучний Спас – одне з 12 найбільших православних свят.
Свою назву цей спас отримав через те, що до цього часу саме дозрівали в садах яблука та інші фрукти, починався активний збір врожаю. Вважалося, що до Другого спаса не можна їсти яблука.
У цього свята є ще одна назва — Преображення Господнє. У цей день, за біблійним переказом, Ісус явив апостолам свою божественну силу. Він повів їх на гору Фавор і там преобразився: його обличчя засяяло, а одяг став білим.
Традиційно, на Яблучний спас у церкві святять яблука та інші фрукти, випічку з яблуками, хліб, хрін, сіль, квіти й мак, колосся пшениці.
В народі після приходу Яблучного Спасу, всі починають готуватися до осені, адже дні стають суттєво коротшими та холоднішими.
Нехай це світле свято принесе вам радість та щастя, зарядить енергією та натхненням на добрі справи!