В Роздільнянській ОДПІ був проведений семінар для платників податків 

За участю фахівців ГУ ДФС в Одеській області, керівництва Роздільнянської ОДПІ для платників податків був проведений семінар, на якому були розглянуті наступні питання: порядок видачі ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, порядок застосування реєстраторів розрахункових операцій та дотримання роботодавцями законодавства при працевлаштуванні найманих працівників.Суб’єкти господарювання можуть отримати ліцензію на підставі заяви, поданої безпосередньо уповноваженою особою заявника, надісланої рекомендованим листом або переданої через ЦОП, створені у Роздільнянській ОДПІ.

Порядок реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій що застосовується для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затверджений наказом Міндоходів України від 28.08.13р. №417 згідно якого, першим кроком суб’єктів господарювання, які мають намір використовувати реєстратори розрахункових операцій, є вивчення документації щодо застосування певних видів реєстраторів, моделей та їх класифікацій у конкретних сферах діяльності, а потім вже їх придбання. Другим кроком, звернення до центру сервісного обслуговування та укладання із ними договір. Третім кроком, звернутися до податкової місцезнаходженням (місцем проживання) суб’єкта господарювання та подати:

– заяву про реєстрацію РРО за формою № 1-РРО;- копію документа, що підтверджує факт придбання або безоплатного отримання РРО;

– копію документа на право власності або права перебування (оренди) в приміщенні, де будуть використовувати касовий апарат;

– копію договору із ЦСО (центру сервісного обслуговування);- отримати довідку про резервування фіскального номера РРО за формою №2-РРО.

Четвертим кроком, протягом 5 робочих днів із моменту видачі довідки про резервування фіскального номера РРО звернутися до Центру сервісного обслуговування, аби касовий апарат опломбували та ввели в експлуатацію. П’ятим кроком, копію згаданої довідки та акт до закінчення вищезазначеного п’ятиденного строку подати до податкової для завершення реєстрації РРО й отримання посвідчення.Про дотримання роботодавцями законодавства при працевлаштуванні найманих працівників фахівцями Роздільнянської ОДПІ ознайомили відвідувачів з постановою КМУ від 17.06.2015 №413 «Про порядок повідомлення ДФС та її територіальними органами про прийняття працівника на роботу.

Також, на питання підприємців відносно працевлаштування намайманих працівників віідповідала, спеціально запрошена на семінар директор Роздільнянського районного центру зайнятості Олена Кукішева.

Прес-служба Роздільнянської ОДПІ ГУ ДФС в Одеській області.

Залиште свій коментар