КОРИСТЬ БОДІБІЛДИНГУ

Продовжуючи на сторінках нашої газети тему здорового способу життя, ми хотіли б розглянути такий популярний вид спорту в Україні і у всьому світі, як бодібілдинг (культуризм). Ми не агітуватимемо вас займатися культуризмом. Цей вибір ви повинні зробити самі. Ми просто ознайомимо вас з фактами, отриманими від дослідників-медиків.

  1. Вікові зміни

Як показали дослідження університету Тафта, регулярні вправи з вагою мають яскраво виражений омоложуючий ефект. Бодібілдинг призупиняє “нормальне” падіння швидкості процесів обміну в середньому віці, особливо у поєднанні з дієтою, що обмежує споживання жирів. До речі, ефект є універсальним. У залучених до експерименту літніх людей у віці від 60 до 96 років, які ніколи раніше не займалися культуризмом, тренування викликали прилив життєвої активності. Вони додали до 15 відсотків м’язової маси, а фізична сила виросла на 180-200 відсотків!

  1. Серцево-судинна система

Бодібілдинг тренує сердечний м’яз. Сила серця і його об’єм різко зростають. Серце набуває здатності викидати за хвилину до
42 літрів крові! Стінки судин стають еластичними.

  1. Тиск

Бодібілдинг нормалізує кров’яний тиск. Культуристам, незважаючи на надвисокі навантаження, практично не загрожують скачки артеріального тиску, оскільки тренування “вимивають” надлишки холестерину в судинах. Низький пульс і стабільний кров’яний тиск – це норма, яку культурист несе в собі до похилого віку.

  1. Здорова психіка

Вправи з вагою, як і біг на довгі дистанції, допомагають позбутися  депресії. Як показали дослідження, в процесі тренування мозок виділяє особливі хімічні речовини, що називаються антидепресантами. До того ж, заняття бодібілдингом самі по собі є джерелом сильних позитивних емоцій, адже вони з кожним днем наближають вас до бажаного ідеалу.

  1. М’язово-жировий коефіцієнт тіла

 Бодібілдинг – це прекрасний засіб для боротьби з повнотою. Заняття з вагою дозволяє перевернути будь-яку генетичну схильність. Вони не лише дадуть можливість схуднути, вони подарують вам неабиякі фізичні форми.

  1. Кістки

З віком кістки стають ламкими. Це аксіома геронтології. Вона не так вже безперечна для бодібілдингу. Культуристи середнього і літнього віку зберігають однакову міцність, товщину і здоров’я кісток. Бодібілдинг запобігає такому тяжкому захворюванню старості, як артрит – відкладення солей в суглобах. Під час тренування суглоби активно омиваються кров’ю і, головне, напружено працюють. Артрит, як правило, – наслідок малорухомого способу життя.

  1. Бодібілдинг і хвороби

Тренування сприяють звільненню кров’яного русла від цукру, оскільки він використовується організмом як джерело енергії. Лікарі також виявили, що бодібілдинг лікує хворих зі зниженою легеневою функцією. Тренування м’язів живота і міжреберних м’язів полегшує дихання пацієнтам з травмами хребта, яким важко управляти діафрагмою. З’явилися дані навіть відносно раку. Ті люди, що займаються культуризмом, менше хворіють на це страшне захворювання. Феномен можна пояснити низьким рівнем жирів в організмі у культуристів, оскільки наука зв’язує деякі форми раку з підвищеним споживанням жирів у повсякденних продуктах харчування. Сучасна медицина досягла дивовижних успіхів у боротьбі з хворобами. Не менш важливий її внесок у розуміння того, як треба жити, щоб запобігти хворобам. Бодібілдинг дає нам шанс, можливо, довше зберегти гідність душі і тіла.

Бодібілдинг допоможе запобігти: остеопорозу, зберігаючи міцність кісток; артриту, зберігаючи рухливість суглобів; психічним захворюванням – шляхом зняття стресів; поганому кровотоку – шляхом посилення кровообігу; захворюванням серця – за рахунок поліпшення працездатності серцево-судинної системи; імпотенції – за рахунок зниження ризику діабету; втрати м’язової маси – шляхом стимуляції м’язів; послабленню  імунної системи – шляхом підвищення опірності стресам; несприятливим наслідкам пологів; раку – шляхом зниження рівня жирів в організмі. Отже, вибір за вами!

УВАГА!

Запрошуємо усіх бажаючих до фітнес-клубу «Атлетик», де кожен зможе зміцнити своє здоров’я та створити фігуру своєї мрії: скинути зайву вагу, набрати м’язову масу, отримати хорошу розтяжку тощо, а найголовніше – бути завжди в прекрасній формі, мати відмінний настрій, заряд бадьорості та енергії. До ваших послуг: тренажерний зал, групові заняття з фітнесу (табата, тайбо, пілатес, дитячий фітнес), греко-римська боротьба тощо. Чекаємо на вас щодня, крім неділі, з 9.00 до 21.00 за адресою: м. Роздільна, вул. Європейська (Леніна), 26-Б.

Тел. 099-332-49-88.

Залиште свій коментар