«Нам пора для України жить»

Таку назву мала пересувна виставка, яка днями відкрилася у Роздільнянському історико-краєзнавчому музеї. Присвячена вона 100-річчю подій Української революції 1917-1921 років, а саме розгортанню цих подій на Одещині. На захід із нагоди відкриття виставки завітали представники відділу культури та туризму РДА, централізованної бібліотечної системи та юні роздільнянці. Учні міських шкіл із цікавістю слухали виступ місцевого історика А.О. Просянюка, який розповів, яким був цей період історії саме в Роздільнянському районі.

Головним організатором виставки до 100-річчяУкраїнської революції виступили управління культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації та Одеський історико-краєзнавчий музей.

Як зазначила директор музею В.М. Шняга, Роздільна першою зустріла дану виставку, далі вона попрямує до Великомихайлівського району та пересуватиметься територією Одеської області. В Роздільній виставка працюватиме до 27 серпня і всі бажаючі матимуть змогу ознайомитися з її експонатами.

Наш кор.

 

Залиште свій коментар