Подарунки юним дзюдоїстам

Минулий рік для дзюдоїстів Кучурганської філії Роздільнянської ДЮСШ був дещо скупішим за кількістю нагород у порівнянні з попереднім, 2015 роком. Разом з тим, скринька з медалями поповнилася на 54 одиниці. З них 12 золотих, 16 срібних та 26 бронзових медалей.

Про роботу філії розповіла її тренер, майстер спорту з дзюдо Л.В. Чигиринська:

– 2016 рік, дійсно, був недостатньо щедрим на перемоги. У мене була одна мета і бажання не допустити, аби філія припинила свою діяльність у зв’язку з об’єктивними причинами. Разом з тим, цей рік для мене і моєї родини став дуже знаменним. На початку 2016-го поповнилася наша сім’я – до двох наших доньок додався чудовий малесенький синочок. А щоб секція не припинила працювати, тренування проводила моя рідна сестра Оксана, яка теж має звання майстра спорту з дзюдо. Звісно, діти звикли до мене. А у кожного тренера свій стиль, свої підходи. Тому у якійсь мірі і це вплинуло на результати. Дуже вдячна Оксані, що тренування не припинялися і діти залишалися у потрібній спортивній формі.

За минулий рік наші юніори брали участь у тринадцяти турнірах різних рівнів, зокрема, у двох міжнародних, у одному всеукраїнському та двох чемпіонатах – обласному і республіканському. Виступили у восьми турнірах міста Одеса.

Значна більшість дзюдоїстів виправдовують мою довіру і це дуже приємно. У нас часто були випадки, коли всі спортсмени, які брали участь у змаганнях, привозили медалі. Враховуючи високу майстерність, витримку, за кількістю перемог у 2015-2016 роках серед найкращих – Єгор Чекерський та Даниїл Губенко.

Слід зазначити, що формування умінь та навичок залежить від багатьох факторів. Серед них – фізичні дані, бажання, вплив батьків тощо. Не останнє місце посідає матеріальна база. Тобто, для юних спортсменів особливо важливо створити всі умови, щоб вони відчували затишок, приємну атмосферу, що додає бажання, стремління досягати перемог.

Нещодавно за сприянням директора Роздільнянської ДЮСШ В.М. Замітайла, завдяки допомозі Кучурганського сільського голови А.П. Левицького та депутатського корпусу сільради, було придбано чотири шкіряних манекени на загальну суму 26 тисяч гривень. На черзі – спеціальна борцівська ковдра. Сподіваємось, що ближчим часом і ця проблема буде вирішена.

У день нашої зустрічі з Ларисою В’ячеславівною та її помічником, спонсором, чоловіком Євгеном Васильовичем Чигринським, до філії прибули директор ДЮСШ В.М. Замітайло та Кучурганський сільський голова А.П. Левицький, батьки. Анатолій Павлович передав закладу манекени і зазначив, що, по можливості, сільрада і надалі буде допомагати спортивному закладу.  Усі присутні щиро дякували за подарунки юним дзюдоїстам

Слід зазначити, що новий рік не тільки порадував їх поповненням матеріальної бази, а й першими успіхами – юні спортсмени нещодавно брали участь у змаганнях у Роздільнянській ДЮСШ. З 21-го члена команди кучурганські дзюдоїсти завоювали 7 перших, 4 других і сім третіх призових місць.

Володимир ТРИБУНСЬКИЙ,

с. Кучурган.

 

Залиште свій коментар