Роздільнянські малята засвоювали правила пожежної безпеки у побуті

«Тиждень знань безпеки життєдіяльності» пройшов у роздільнянському дошкільному навчально-виховному закладі №4 «Ромашка». Його фіналом став навчально-профілактичний урок на тему:  «Вогонь – добрий, вогонь – злий!», який для 48 вихованців усіх вікових груп (від двох до шести років) роздільнянські рятувальники провели разом  з педагогами цього дитсадка.

Мета заходу: попередити пожежі та інші надзвичайні події за участю дітей, навчити їх правилам безпеки життєдіяльності, а також вмінню правильно діяти  у різних екстремальних ситуаціях.

В ігровій формі співробітники ДСНС України по черзі з вихователями навчали малят правилам пожежної безпеки у побуті. Дорослі розповіли,  з яких причин найчастіше виникають пожежі у побуті під час осінньо-зимового періоду, як правильно себе поводити при їх виникненні, при виявленні запаху газу в будинку та інших екстренних ситуаціях, пояснили, як потрібно діяти при виникненні пожежі в оселі.

раздельная детский сад ромашка

Цікаво пройшла сюжетно-рольова гра – «Ми рятувальники». Під час цієї повчальної гри хлопчаки та дівчатка продемонстрували свої знання з правил безпеки життєдіяльності, показали свою спритність та навики з порятунку людей у різних екстремальних ситуаціях.

Окрім того, вихователі дитячого садочка організували у приміщенні навчального-виховного закладу виставку дитячих малюнків «Обережно вогонь!». Діти разом зі своїми батьками підготовили та намалювали цікаві малюнки на протипожежну тематику.

 Родзинкою заходу став приїзд  на територію дитячого садочка пожежно-рятувального автомобіля. За лічені хвилини, рятувальники державної пожежно-рятувальної частини №32 м. Роздільна розгорнули пожежні рукави та успішно ліквідували імпровізовану пожежу. Вихованці дитячого садка уважно спостерігали за злагодженими діями пожежних. Також, співробітники ДСНС України продемонстрували пожежно-технічне оснащення пожежно-рятувального автомобіля та бойовий одяг пожежних.

раздельная детский сад ромашка

Також діти мали змогу вперше у своєму житті посидіти у кабіні спецавтомобіля та приміряти на себе каску пожежного. Охочих, спробувати себе у ролі рятувальників виявилося багато. Яскравим завершенням заходу стало колективне фото рятувальників та дітей на згадку.

«Потрібно з раннього дитинства виховувати культуру безпеки життєядільності у дітей, щоб у  подальшому  ці важливі правила стали для них нормою і вони змогли навчати правил безпечної поведінки своїх братів та сестричок, а ще нагадувати ці правила дорослим», – зазначив Сергій Кузьменко, начальник Роздільнянського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України в Одеській області.

Сергій ШМОРГАЛ, Роздільнянський міськрайонний відділ ГУ ДСНС України в Одеській області. 

 

 

 

Залиште свій коментар