Щодо визначення адміністративним центром госпітального округу Роздільної

Звернення

Роздільнянської районної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України та Одеської обласної державної адміністрації щодо визначення адміністративним центром госпітального округу міста Роздільна Одеської області

Роздільнянська районна рада звертається до Вас від імені територіальної громади Роздільнянського району Одеської області з проханням визначити адміністративним центром госпітального округу місто Роздільна Одеської області.

Комунальний заклад «Роздільнянська центральна районна лікарня» знаходиться в типовій будівлі лікарняного комплексу та розрахована на 210 ліжок, має всю необхідну інфраструктуру для існування госпітального округу.

Даний комунальний заклад має відділення інтенсивної терапії з цілодобовим функціонуванням, хірургічне відділення на 40 ліжок, пологове відділення на 30 ліжок, функціонує 3 операційних зали, є можливість цілодобового забезпечення ургентної допомоги хворим. Лікарня забезпечена кадрами, які взмозі цілодобово надавати населенню кваліфіковану допомогу.

Пунктом 3.1.2. Порядку створення госпітальних округів (далі-Порядок), передбаченим проектом постанови Кабінету Міністрів України «Питання формування госпітальних округів» зазначено, що «адміністративним центром госпітального округу визначається населений пункт, як правило місто з населенням понад 40 тис. осіб, в якому розміщена лікарня інтенсивного лікування другого рівня».

Роздільнянський район включає 86 населених пунктів, чисельність жителів району становить – 58,5 тис.чол., в місті Роздільна проживає  більше 18,0 тис.чол.  У всіх найближчих районних центрах чисельність мешканців складає менше 13,0 тис.чол.

Пунктом 3.1.3. Порядку передбачено, що «зона обслуговування госпітального округу визначається своєчасністю доїзду до лікарень інтенсивного лікування, що не повинно перевищувати 60 хвилин, та еквівалентно радіусу зони обслуговування 60 км за умови наявності доріг з твердим покриттям».

Місто Роздільна знаходиться в межах 70 км. від обласного центру, та є крупною вузловою станцією Одеської залізниці, тоді як жоден із сусідніх районних центрів не має залізничного сполучення. Протяжність району складає більше 80 км., та відстань від найвіддаленіших населених пунктів до сусідніх районних центрів більше 90 км. До багатьох населених пунктів відсутні дороги з твердим покриттям, що унеможливлює своєчасний доїзд до даних населених пунктів до лікарні інтенсивного лікування, в разі її знаходження в сусідньому районному центрі.

Враховуючи вищезазначене наполегливо просимо визначити адміністративним центром госпітального округу місто Роздільна Одеської області.

 

Залиште свій коментар