Поезії віть калинова

«Ну що б здавалося слова…

Слова та голос – більш нічого,

А серце б’ється – ожива,

    Як іх почує!…» (Т. Шевченко)

У Степанівський школі відбувся тематичний вечір «Поезії віть калинова», присвячений українському поетичному слову. Святково оформлений клас української мови і літератури, на деякий час став діючим літературним кафе, в якому зібралися старшокласники, вчителі, любителі української  поезії . З любов’ю була оформлена літературна книжкова  виставка  видатних українських письменників та поетів рідного краю. Звернули особливу увагу самобутні творчі авторські твори школярів, які ввійшли в збірочки «Джерельце», «Казки», «Загадки». Метою цього свята стало залучення якнайбільше до читання художньої  поетичної літератури, знайомство з видатними авторами,  прищеплення любові до книги , повагу до рідного слова, до своєї рідної Батьківщини.

Відкрили літературне кафе  ведучі Аксентій К.,Чебарай А., Шевченко І.  Сприяючи вихованню гідних  громадян своєї  Батьківщини,  своїми вчителевими слова – золотими  вагомими перлинами,  які западають в душу учням, звернулися  до присутніх  вчителі української мови та літератури Перевознюк Лідія Евгенівна, Мунтян Ірина Михайлівна, директор школи Загребельна Марія Паліївна, заступник виховної роботи Шестакова Світлана Андріївна, та шкільний бібліотекар Аксентій Н. В. Вони познайомили учнів з життям і діяльністю  відомих українських  поетів України, письменниками Одещини, Роздільнянщини.  У виконані школярів прозвучали відомі  вірші Т. Ананченка, О. Олійників, Г. Могильницької,     Роздільнянської поетеси Лідії Букрєєвої із збірки «Із рідних джерел» та ін.

Про наш славетний Степанівський  край та його дивовижний патріотично –  історичний   шлях розповіла і я.  Присутні ознайомилися з бібліотечними новинками краєзнавчої літератури Роздільнянських відомих авторів – патріотів рідного краю Колпакова В. В. «Сто видатних роздільнянців»,  Самоделова В. В. другою книгою «Дорогою Перемоги земляків», та третьою книгою «Не згасне пам’ять про героїв» . В книгах закарбувалася пам’ять  про героїв Другої світової війни Роздільнянщини, а також оповіді про  ветеранів Степанівського краю, онуки які навчаються в школі і знаходилися на поетичному  святі.  Прозвучали патріотичні та ліричні вірші нашого рідного краю. Талановиті діти 6-8 класів С. Поляк, А. Артюшкіна, Д. Лещенко,  Д. Макєєва,  Б. Хазарінов,  Ю. Улановська, О. Денесюк, Ю. Фоміна, В. Кравчук  прочитали свої  гарні вірші – літературні проби пера. Вечір проведений в літературному кафе  залишив в душі   переможний, трепетний, чарівний дух поезії : – Це всі ми!  І єднає нас рідне слово,  любимий край:

«Я володію дивограєм,

В ній мова рідна, чарівна,

Така співучі і барвиста,

Така грайлива і свята!»

  Бібліотекар Павлівської бібліотеки Валентина Большакова.

 

Залиште свій коментар