2019 рік став другим найспекотнішим роком в історії спостережень

Минулий рік посів друге місце у списку найспекотніших років за увесь час спостережень, заявили в ООН. У 2019 році глобальна середньорічна температура на 1,1°C перевищила показники доіндустріального часу. Про це повідомляє reuters.com.

Зазначається, що 2019 рік опинився на другому місці у списку найспекотніших років за увесь час спостережень. Такі дані оприлюднила у середу, 15 січня, Всесвітня метеорологічна організація (ВМО), яка є спеціалізованою установою ООН. У своїх підрахунках експерти ВМО спиралися на дані Національного управління з аеронавтики й дослідження космічного простору (NASA) та метеорологічної служби Великобританії.

Згідно з висновками ВМО, 2019 року середньорічна глобальна температура повітря на 1,1°С перевищувала середні температурні показники в доіндустріальну епоху. Вища температура спостерігалася лише у 2016 році.

У ВМО переконані, що упродовж останніх десятиліть температура на Землі постійно зростає На думку вчених, ця тенденція триватиме й надалі. До кінця нинішнього сторіччя в разі збереження сьогоднішніх темпів зростання концентрації парникових газів показник середньорічної температури перевищить доіндустріальний рівень на 3-5°С.

На тлі цього та зафіксованих торік температур метеорологи передрікають почастішання випадків екстремальних погодних умов упродовж 2020 року та в наступні десятиліття.

Джерело: reuters.com

Залиште свій коментар