Про підсумки роботи служб у сфері цивільного захисту за минулий рік

У райдержадміністрації, під головуванням в.о. голови РДА Дмитра Цибенка, відбулася нарада з підбиття підсумків діяльності районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Одеської області за 2016 рік.

У нараді взяли участь представники: обласного управління ДСНС України в Одеській області, Роздільнянського міськрайонного відділу, 5-го державного пожежно-рятувального загону ДСНС України в Одеській області, органів місцевого самоврядування, структурних і територіальних підрозділів райдержадміністрації, районного управління ветеринарної медицини, комунальних служб району та інші.

Зі вступним словом до учасників наради звернувся в.о. голови райдержадміністрації Дмитро Цибенко. Він наголосив присутнім, що право людей на безпечне життя гарантовано Конституцією України, а завдання усіх служб цивільного захисту попередити виникнення надзвичайних ситуацій та своєчасно прийти на допомогу людям, які потрапили у біду.

Головний інспектор відділу техногенної безпеки ГУ ДСНС України в Одеській області Богдан Хворостенко доповів про підсумки роботи у сфері цивільного захисту в Одеській області за 2016 рік. Також він розповів присутнім про основні та пріоритетні напрямки діяльності у сфері цивільного захисту в Одеській області на поточний рік.

А начальник Роздільнянського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України в Одеській області Сергій Кузьменко доповів учасникам наради про ситуацію щодо стану цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Роздільнянського району у 2016 році та основні завдання на 2017 рік. Велику увагу у своїй доповіді Сергій Олександрович приділив таким важливим та актуальним питанням, як: стан джерел протипожежного водопостачання Роздільнянського району, створення у районі місцевих пожежних команд, дотримання вимог «Правил охорони життя людей на водних об’єктах України», реалізація «Районної програми цивільного захисту техногенної та пожежної безпеки Роздільнянського району на 2014-2017 роки» та інші.

Гостру дискусію в учасників наради викликало питання доповідача щодо стану та пропозиції щодо покращення зовнішнього протипожежного водопостачання навчально-виховних закладів району, а також визначення органами місцевого самоврядування місць відпочинку людей на воді. Зокрема, на Кучурганському водосховищі, що у смт Лиманське, де сталося найбільше нещасних випадків на воді у районі в минулому році.

Начальник 5-го ДПРЗ ГУ ДСНС України в Одеській області Юрій Бабич закликав голів сільських рад до тісної співпраці з пожежно-рятувальною службою м. Роздільна. Також він поділився з ними своїм позитивним досвідом, як на місцях створювати добровільні пожежні команди, де повинні пройти спеціальне навчання люди та як правильно обслуговувати пожежну техніку.

Головний спеціаліст з питань цивільного захисту райдержадміністрації Сергій Біндасов підбив підсумки проведеної роботи у районі у сфері цивільного захисту у минулому році та окреслив основні завдання на 2017 рік. Велику увагу він акцентував увагу на організації чіткої взаємодії між місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та пожежно-рятувальною службою щодо реалізації заходів із запобігання та реагування на надзвичайні ситуації.

Наприкінці заходу в.о. голови райдержадміністрації Дмитро Цибенко подякував усім службам системи цивільного захисту району за злагоджену роботу та окреслив головні завдання стосовно запобігання аварій на об’єктах життєзабезпечення населення, зменшення кількості надзвичайних подій і пожеж у природних екосистемах району та виконання заходів, визначених планами основних заходів цивільного захисту на 2017 рік.

Сергій ШМОРГАЛ,

провідний спеціаліст Роздільнянський міськрайонний відділ ГУ ДСНС України в Одеській області.

P.S Одразу після підсумкової наради з підбиття підсумків діяльності районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Одеської області за 2016 рік для голів органів місцевого самоврядування, секретарів ті інших було проведено навчання щодо заповнення е-декларацій.

Розповідала про порядок заповнення е-декларацій керівник апарату райдержадміністрації О.Я. Головко, адже для України система електронного декларування нова. І у осіб, які повинні її заповнювати, виникає багато запитань. Таке навчання проводиться не вперше, зокрема, представників органів місцевого самоврядування вже знайомили із тим, що для подання декларації кожен суб’єкт декларування повинен зареєструватися в Реєстрі декларацій на веб-сайті НАЗК та пройти електронну ідентифікацію за допомогою власного електронного цифрового підпису або BankID (верифікації через українські банки). Після цього суб’єкт декларування отримує доступ до свого персонального електронного «кабінету» в системі Реєстру декларацій. Отримати ЕЦП можна у центрах сертифікації ключів Мін’юсту або в інших акредитованих центрах. Тому цього разу присутні обговорювали вимоги щодо заповнення е-декларацій, після того як отримали ЕЦП.

Наголошувалося також, що особи, які вчасно не подадуть декларації, відповідатимуть, згідно з чинним законодавством.

Залиште свій коментар